От х:

Днес в x:

Убиецът от клуб "Рейна" избягал заедно с 4-годишния си син

Нападателят, който в нощта на Нова година уби 39 души в истанбулския нощен клуб "Рейна", е избягал заедно с четиригодишния си син, пише турският в. "Хюриет", позовавайки се на сведения, с които полицията разполага.

Съпругата на терориста от узбекски произход Абдулгадир Машарипов беше заловена при операция в истанбулската община Малтепе. При нея бе и дъщеричката им на година и половина, която е поставена под закрила на държавата.

Семейството наема жилище в Башакшехир, Истанбул, в края на миналия месец. На 31 декември вечерта терористът си взел довиждане с жена си и излязъл от дома.

След зверството в "Рейна" Машарипов се прибрал и заедно с децата и съпругата си се върнали в предишното си жилище в Зейтинбурну, друг квартал на Истанбул. От там терористът избягал заедно с четиригодишния си син.
       
Съпругата на Машарипов е била задържана при извършена операция на истанбулската полиция в Малтепе в сряда. Тя е била отведена за разпит в отдела на полицията за борба с тероризма, а дъщеря им - поставена под държавна закрила.
      
"Ислямска държава" пое отговорност за нападението, при което при стрелба, открита в нощното заведение "Рейна" по време на новогодишно тържество, бяха убити 39 души, а близо 70 други ранени.

/БТА/

Коментари в сайта

Последни новини