От х:

Днес в x:

Бебетата, родени днес няма да карат кола никога

Бебетата, родени днес няма да карат кола никога​. Нито пък ще я притежават. Експерт смята, че до 5 години няма да има и гаражи

Хенрик Кристенсен е датски експерт по роботика и професор по компютърни науки или иначе казано поназнайва това-онова за технологиите. Именно затова мнението му тежи, а последният му коментар ни кара да преосмислим бъдещето на колата.

Според Кристенсен днешните бебета никога няма да карат коли, защото автономните технологии ще напреднат достатъчно до 15 години.

"Моята прогноза е, че децата, родени днес, никога няма да карат кола. До автономните, безпилотни коли остават 10-15 години. Всички автомобилни компания - Daimler, GM, Ford - казват, че в рамките на 5 години ще имат автономни, безпилотни коли на пътя", казва той.

Ученият, за разлика от нас, смята, че това няма да е голяма загуба, тъй като умните коли ще пестят време.

Използването им пък ще е по-скоро като услуга, защото всеки ще може да си извика кола, да се повози и да я остави.

Даже няма да има нужда от гаражи, защото компютрите ще връщат колата в началната точка.

Не само това, но при по-добрата организация на движението, до която водят безпилотните машини, на същите пътища безпроблемно ще се движат два пъти повече автомобили.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ще
    Ще ама не ще!
    10 0
    18:47, 7 яну 2017
    Датският експерт дали отчита, че пренаселването и желанието на всички да имат, ще доведе до страшни събития на планетата Земя? Хората се увеличават и до роботи нама да стигнем, защото ще се самоизбием или планетата ще ни преболедува. От 1950 до сега увеличението на популацията е права линия нагоре. Варварите идат!
Последни новини