От х:

Днес в x:

Напрежение в СДС: Оставането с ДБГ ще ни погребе

Напрежението назрява в СДС месеци преди предсрочните избори - да се явят ли отново в коалиция с ДБГ на Меглена Кунева.

Това става ясно от писмо от шефа на столичната организация на сините Любен Петров, адресирано до Националния изпълнителен съвет (НИС) на партията, съобщи Mediapool, която разполага с него. 

От софийското СДС настояват партията да преговаря за предсрочния вот с ДСБ, като идеологически най-близка до тях партия. По неофициална информация обаче, опитите за това са блокирани от лидера Божидар Лукарски.

“Преди повече от два месеца изразих на основание становищата на повечето организации и членове в София категоричното си становище пред НИС на СДС, че бъдещето на организацията ни е с ДСБ (партията на Радан Кънев излезе от РБ - б.р.), като организация с най-близка до нас идеология и електорат, че трябва да стартираме разговори с тях и бях изключително категоричен, че ние нямаме общо бъдеще с ДБГ и оставането с тях в коалиция на бъдещи избори ще погребе СДС!“, казва в писмото си Любен Петров, който по ирония е заместник на Лукарски в качеството на му на министър на икономиката в оставка.
  
Според него именно заради тези му позиции “в последните няколко месеца СДС - София е подложена на опити за подмяна на структурите и ръководството, съчетани с натиск върху членове и организации“. 

"Опасността от нови разделения в организацията е голяма, а точно в този момент това изобщо не е необходимо на СДС“, пише още Петров. 

Той съобщава още, че е сезирал Контролния съвет на СДС за случващото се в организацията. 

“Оттам се отговаря формално от председателя му, без той да свика КС, без да се направят проверки по документи в разумни срокове и без да бъда изслушан аз, както и другите организации“, допълва Петров. 

Той обръща внимание, че партията не води преговори с никой за явяване на изборите. 

“Имаме едно подписано споразумение за продължаване на Реформаторския блок от Председателя на СДС, което не е утвърдено от НС на СДС, т.е. то не представлява официален документ“, допълва той. 

От СДС–София настояват на свикания НИС в четвъртък да бъде обсъдено започване на консултации за предсрочните избори с партиите "от център-дясно“ и финансовата готовност на СДС за явяване на избори. 

Реформаторски блок в момента няма и няма как да останем в него, заяви неотдавна депутатът от СДС Мартин Димитров, който е бивш председател на партията.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    89
    894521
    0 0
    19:56, 5 яну 2017
    То бива глупост, ама чак пък толкоз. Сами ще се удавят в чаша вода и кой да води бащината дружина. Трябва Реформаторския блок да са единни, за да влязат в парламента.

Още новини

Последни новини