От х:

Днес в x:

Борисов: В досието ми пише ”враг на народа”

"Моят дядо е бил Николапетковист, дори в моето досие пише „враг на народната власт, Николапетковист“ - това е заявил премиерът в оставка Бойко Борисов в МС.

а последното заседание на правителството е бил разгледан проект за предложение до президента за издаване на Указ за награждаване посмъртно на Никола Петков с орден „Стара планина“ първа степен, става ясно от публикуваната стенограма.  

Предложението е направил военният министър в оставка Николай Ненчев, който казва: 

"Правя това предложение във връзка с това, че следващата година се навършват точно 70 г. от екзекуцията на Никола Петков. Държа да кажа няколко думи кой е Никола Петков. Син на Димитър Петков, опълченец от Шипка – най-младият опълченец, на 16 години, където губи едната си ръка, а по-късно е избран за кмет на София, министър-председател на България, убит като министър-председател. 

Брат на Петко Д. Петков, завършил с отличие Сорбоната, връща се, включва се в политическия живот на България, развява кървавите ризи в българския парламент, убит на 14 юни 1924 г. на ъгъла на ул. „Московска“ и ул. „Раковска“. 

Последният от този велик род е Никола Петков, също завършил право с отличие в Сорбоната, връща се, заема мястото на брат си, обявява се категорично против присъединяването на България към Тристранния пакт на страната на нацистка Германия. Заради това го грози смъртна заплаха, изпратен е в концлагер „Гонда вода“. След 1944 г. е вицепремиер за кратко, след което излиза в опозиция, лидер на Обединената демократична опозиция, екзекутиран е на 23 септември 1947 г. С това е затрит и целият род, този велик род Петкови".

Тук се намесва Борисов, който заявява: 

"Ще се радвам, ако, живот и здраве, догодина в тези чествания, които предполагам вие ще организирате като партия, да ни включите и нас. Моят дядо е бил Николапетковист, така е, дори в моето досие пише „враг на народната власт, Николапетковист“. Така че, това да ти е на вниманието, с удоволствие ще се включим в честванията. Приема се точката".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Цъ
    цървулан
    12 -3
    11:40, 23 дек 2016
    В досието му пишело -----николапетковист враг на народа Да ама той се натискал да учи в школата в Симеоново и то не каква специалност а в факултет ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ Бре какви страшни врагове е имало по времето на СОЦА
  • 2
    Яя
    яя
    13 -3
    11:43, 23 дек 2016
    Само цървулите вярват още на бай хуй
  • 3
    Ма
    Малко Каунь по Коледа
    2 -1
    13:33, 23 дек 2016
    Ти"ль ма бутна иль сам си паднах ? Добре че Голям Балама ми помогна!
  • 4
    Ре
    реалист
    2 -6
    14:46, 23 дек 2016
    А кои вярват на Курнелия лъжята амсалаците дето ги... Виж коментара
  • 5
    Ха
    Ха
    7 -1
    17:48, 23 дек 2016
    Кой ще те приеме в Симеоново - Висша Специална школа" Г.Димитров" като "враг на народа"?Няма ДС,НМ и пожарна.*** си ташака!
  • 6
    By
    bydlo
    5 -2
    18:30, 23 дек 2016
    "враг на народа" дали е в сегашно време... като израз на речта питам само.
  • 7
    По
    По големи
    3 -6
    18:44, 23 дек 2016
    врагове на народа от БСП/БКП / и техните производни като ДПС няма.
  • 8
    Ге
    герберчо
    4 0
    21:20, 23 дек 2016
    Айде бе как да ти вярвам Че то Бойко Велики сам казва че е враг на народа
Последни новини