От х:

Днес в x:

Два големи гръцки всекидневника не са отпечатани, заради стачка

Два големи вестника в Гърция, които имат дълга история, не са отпечатани в сряда, заради стачка на около хиляда журналисти, техници и административен персонал, които не са получавали заплати от няколко месеца, съобщава агенция Xinhua, цитирана от Фокус.

Вестник The News, който е част от Lambrakis Press group, както и Nation от Pegasus Group, които са основани в началото на XX в., с десетилетия бяха двата най-добре продавани вестника в Гърция.

Гръцките власти и европейските институции ще продължат в четвъртък преговорите за решаване на проблема, който възникна със замразяването на краткосрочните мерки за облекчаване на дълга на Гърция към европейските ѝ кредитори, съобщава агенция ANA-MPA, позовавайки се на източници от Брюксел.

Според тях институциите в белгийската столица все още очакват властите в Атина да изпратят писмо, което да предостави гаранции, поискати от страните-членки по отношение на мерките за социално благополучие и данък върху добавената стойност (ДДС), които скоро бяха приети от правителството на гръцкия премиер Алексис Ципрас. Вероятно въпросното писмо ще бъде изпратено в четвъртък.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини