От х:

Днес в x:

Националността на жертвите в Берлин – все още неизвестна

Към момента няма информация за националността на пострадалите хора при нападението в Берлин. Това заяви извънредният и пълномощен посланик на България в Германия Ради Найденов пред Bulgaria ON AIR

Посолството е във връзка с местните органи,когато имаме такава информация, веднага ще я предоставим в България.

"Външно министерство и посолството са предоставили гореща линия, на която гражданите могат да се обръщат при издирване на свои близки. Пряко към посолството също се обръщат хора. Ние съдействаме за това да търсим техните близки, за които се безпокоят. Обаждат се българи от различни точки на света. Прави ми приятно впечатление, че най-често след това те се обаждат да съобщят, че са установили контакт със своите близки и да благодарят за съдействието", коментира посланика ни в Берлин.

Той заяви, че по последна информация загиналите в нападението са 12, а ранените - 48.

"От снощи информацията е за 5 човека, които са в критично състояние, налагат се спешни информации, не могат да бъдат дадени гаранции за техния живот. Шофьорът на камиона се предполага, че е пакистанец. Камионът е с полска регистрация. По информация на полския спедитор той е бил най-вероятно откраднат. Бил е натоварен със стомана, превозвана от Италия за Полша. в близост до самото място на този базар има голям строеж, така че камионът не е предизвикал специална реакция сред хората, които обичайно се събират на коледните базари", каза още Ради Найденов и обясни, че мястото на нападението е в самия център на Западен Берлин.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини