От х:

Днес в x:

Операцията в Хитрино може да приключи във вторник

Виждам вторник като краен срок за операцията, ако няма проблем с "тази цистерна, която изпуска течна фаза", каза пред журналисти Бойко Борисов край Хитрино.

Премиерът в оставка обясни, че "от една капчица течна фаза стават десетки кубици метри взривоопасен газ и всъщност експлозията в Хитрино, пожарите и разрушенията са дошли след като е изтекъл газът", предаде БТА.

Затова по думите му "тоя газ, който се утаява на ниските места, маза по маза, изба по изба , всичко което би могло да съхрани някаква такава субстанция да се взриви , минават с уреди, които да го измерят".

Борисов посочи, че всички екипи, които работят в Хитрино проявяват героизъм и изрази надежда "всичко да е наред, в понеделник се забързва максимално и вторник, ако всичко е наред, ще започнем да населяваме".

Той уточни, че на "един трафопост е цялата електроенергия на селото и "или трябва навсякъде да пуснем тока, или - никъде". 

Борисов припомни, че хората с разрушените къщи са на фургони или при близки. Според него "ден - два трябва да се изтърпи, за да стане всичко както трябва".

Кабинет "Борисов 3"

На журналистически въпрос "Ще има ли кабинет Борисов три" , премиерът каза : "Борисов три все някога ще има". "Кабинет в който да има министър - председател Борисов може да има само когато ГЕРБ е спечелил изборите и е мандатоносител и затова в целия свят е така, носи се политическа отговорност от партията, която е взела мандата.

На въпрос "Ще подкрепите ли реформаторите ако те решат да предложат кабинет?", Борисов каза, че "тяхната логика е следната - ние преди две години сме подписали четиригодишно споразумение, в което сме изброили какво трябва да направим за 4 години, и сега казват - добре след като вие сте решили и считаш, че нямате желанието да сте премиер и министри - подкрепете кабинет, така както ние ви подкрепихме преди две години. 

Според Борисов етиката изисква "да го направим, само, че преди две година аз си поех цялата политическа отговорност". "Сега да си излъчат премиер, министри, Патриотичният фронт да влязат вътре с министри да носят политическата отговорност.

За тези някои неща, които искаме да ги подкрепяме и са в програмата, могат да разчитат на нас", допълни Борисов. 

Коментари в сайта

Последни новини