От х:

Днес в x:

Продължава санирането на всички одобрени, в процес на реализация и с осигурено финансиране сгради

Изображение 1 от 2

    „Всички сгради, които са одобрени, които са в процес на реализация и за които има осигурено финансиране към днешна дата ще бъдат завършени и хората могат да бъдат спокойни“ . Това увери министърът в оставка на МРРБ Лиляна Павлова и допълни, че програмата продължава да работи. Разяснянията, които даде министърът са качени и на официалната страница на МРРБ.

    Лиляна Павлова разясни, че към днешна дата е достигнат ресурсът от 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради под формата на сключени договори .”Нямаме право да похарчим дори 1 лев повече. Това е причината временно да преустановим поемането на нови договори.”, коментира още в отговор на многото въпроси, които се появиха в пространството окиоло санирането министър Павлова.

    „Следя стриктно финансовото изпълнение на програмата, защото ако надвиши и с 1 лев този един милиард аз ще подлежа на разследване от страна на прокуратурата, за безстопанственост и за сключване, или позволение да се сключат финансово необезпечени нови договори“, подчерта още регионалният министър в оставка. 

     Тя напомни, че е внесла предложение в бюджета за 2017 г. да се осигури още 1 млрд. лв. за продължаване на програмата с поемането на нови договори. „В ситуацията на подадена оставка, в която се намираме, в дебата между първо и второ четене на бюджета за догодина, много ясно се чуха посланията на отделните политически сили и ние не знаем какво ще се случи след второ четене на бюджет 2017, каза още Павлова. 

     Министър Лиляна Павлова напомни, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е разработена от настоящето правителство, което е утвърдило с предоставянето на 1 млрд. лв. гаранция от държавния бюджет към Българската банка за развитие за осигуряване на финансовия ресурс. „Ако получим подкрепа в Народното събрание националната програма за саниране ще продължи и през 2017 г.“, категорична бе Павлова. По думите й обаче към момента подкрепа за нея са заявили само депутатите на ГЕРБ и на част от Реформаторския блок. От страна на представители на Патриотичния фронт и БСП има заявления, че програмата трябва да спре и да не се осигурява нов милиард за нея. „Аз съм с вързани ръце. До тук разполагахме с 1 млрд. лв., които ГЕРБ осигури като мандатоносител, но оттук нататък нямаме мандат. Затова написах на кметовете, че за блоковете, за които има средства, ще продължат да се изпълняват, но докато парламента не приеме бюджет, не даде мандат за 2-рия млрд., нямам право да продължа и нямам право аз да дам съгласието си и съответно кметовете да сключват финансово необезпечени договори“, категорична бе Павлова. 

     Регионалният министър в оставка напомни, че е получена огромна подкрепа от гражданите за програмата, но й огромен натиск от всички в парламента, които не я подкрепят с искане тя да спре. „Всички знаем каква кампания се води срещу санирането в продължение 2 години. В парламента подкрепата, която имаме е единствено на ГЕРБ. Аз искам да продължи и ще продължавам да настоявам да продължи и на дебата на второ четене на бюджета аз и моите колеги ще настояваме да продължи санирането на жилищните блокове“, отбеляза тя. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Еж
      ежко
      25 -7
      13:44, 22 ное 2016
      Явно не им се дават комисионните на други.Ясни са като бял ден.Впили са се в държавата като кърлежи.
    • 2
      Ре
      реалист
      13 -13
      13:55, 22 ное 2016
      Докога този наш народ ще е с това робстско самосъзнание тези които го тъпчят и мачкат тои ги толерира вижте кои не иска да се санира БСП и патриотите защо защото това са хора които ни разделят за да ни управляват не така се обидиниха НФСБ ВМРО и Атака куче коте и мишка.Сега ни противопоставят на санирани и не санирани но така е прост народ слаба държява
      • До
        До реалист
        3 -3
        17:04, 22 ное 2016
        Приятел става въпрос за голяма кражба нещо като магистралите магистрала ама за година две до ремонта а сигурно е по скъпа от немските.Не ми сравнявай партии аз не съм от никоя да перефрезирам ли какво искаш да кажеш.Ако те ебат поне да е с малка пишка да ама то парвия път е важен после няма връщане да знаеш.
    • 3
      Бу
      Бул.Монтевидео 24
      23 -8
      14:18, 22 ное 2016
      Саниране е да оздравиш конструкцията на панелния блок а не да лепиш стереопор.За един вход отиват около 72000 лв,а вземат 198000 лв познайте къде отива разликата.Няма пари затова и ******* побягна от власта.,според БНБ сборът от двата мандата на мутрата е 26 милиарда-Без да броим облигационни 2 и половина милиарда на столична община.За това което предстои виновен ще е сигурно Радев или Тръмп.
    • 4
      Пр
      празни приказки пак
      17 -7
      15:00, 22 ное 2016
      Спря лапането и сега хайде да спираме санирането, ей гербери стига сте заблуждавали и размотавали хората,че лошо ви се пише
    • 5
      Ку
      Кукер
      6 -1
      15:35, 22 ное 2016
      Всъщност не сте ли се замисляли кой ни управлява --КУКЕРИ тропкат около нас тропат с хлопатарите кефят се а ние глупаците стоим премигваме от удивление и чакаме някой друг да ни СЪБУДИ
    • 6
      Ив
      Иван
      8 -10
      16:36, 22 ное 2016
      Санирането може и да продължи, а може и да не. Важното е, че ГЕРБ поне се опитаха да пооправят малко зле изглеждащите панелки, обитателите на които толкова години ги домързя даже и да си ги боядисат. А тези, които плюят против ГЕРБ, нека кажат какво направиха всички други правителства преди тях? Моят спомен е, че начело с БСП разпродадоха държавата.
      • Не
        Неее
        4 -3
        16:54, 22 ное 2016
        СДС разпродадоха и унищожиха икономиката, в следствие държавата! Не лъжете в подкрепа на тия, които продължават практиките на Ив. Костов!
    • 7
      Ре
      реалист
      5 -1
      17:05, 22 ное 2016
      Много си истински Иване когато крадоха БСП и СДС-Костов и дружина никои не ропотаеше .Нинова си взе 37% от Техноекспортстрой и сега си гушка по 300000 левчета всяка година харно върви хорото Но Борисов като реши да прави пълна проверка на приватизацията ревнаха народе опомни се вижте кои в нашия град са бизнесмените и с каква протекция са и ще ви се изяснят някои неща на БСП и на ДПС са и на СДС-Костов
    • 8
      Ив
      Иван
      3 -1
      17:06, 22 ное 2016
      А БСП нищо не са разпродали или дарили на тяхни хора ли? Най-близко Неохим на кой е, да не е на СДСар.
      • 00
        0010
        2 0
        18:47, 22 ное 2016
        Ванка , далаверата с Неохим стана с мощната братска подкрепа на оня ****** Костов .

    Още новини

    Последни новини