От х:

Днес в x:

На свобода е банда побойници, тероризирала оряховско село

Брутална саморазправа от банда побойници в оряховското село Селановци цял месец остава безнаказана, става ясно от репортаж на Нова телевизия.

Бандата, с водач по прякор Ходжата, е нападнала цяло заведение, нанасяйки побоища на всеки, който й попадне. В основата на нападението била някаква стара кавга.

Какво е станало разказва собственикът на заведението Гошо Маринов:

„Барманът ми се обади, момчето, каза, че са дошли хора от Мизия и най-вероятно Юли е застрелян. Той може би си е помислил, че е застрелян... Когато отидох там, Юли лежеше в локва кръв, помислих, че е станало най-лошото и той ми каза „Стой, стой, не е починал!”.

„Колата спира по средата на пътя – продължава Маринов, - слизат 10 човека и почват да бият (в заведението), след това излизат навън и почват да бият хората на излизане без никаква причина”.

За инцидента, станал преди месец, шефът на РПУ – Оряхово, Станислав Георгиев пояснява:

„Случаят е следният. Група лица, част от които са непълнолетни, влизат в заведението и започват да търсят саморазправа с бармана. Поводът е конфликт, възникнал между него и лица от тази група. Става въпрос за разменени реплики, които са причина за възникналия конфликт”.

Пострадали са обаче и хора, които нямат нищо общо с разправията. За това сведетелства пред камерата Ивайло:

„Аз живея наблизо, отидох да изпия една бира, понеже познавам персонала там, затова бях на бара, и се върнах набит”.

Агресорът живее в Мизия и се казва Цветомир Хаджигризов, с прякор Ходжата, съобщава Нова тв. Но опитите на неин екип да го открие не са успели.

Всички участници в побоя са на свобода, а случаят е поет от прокуратурата.

Селановци (Врачанска област) не за първи път попада в полезрението на медиите, припомня телевизията.

Преди две години там се разигра сцена, достойна за екшън филм – след гонка с товарен камион полицейски служители бяха заплашени от местни жители.

Въоръжени с пръти, те отправили заплахи към служителите на реда. Стигнало се до физическа саморазправа и умишлено възпрепятстване изпълнението на служебните задължения на полицаите.

В края на август тази година при масов бой в селото потрошиха автомобил. До инцидента се стигна след възникнал скандал между група мъже от Селановци и жители на Галово. Изпотрошени бяха стъклата и фаровете на колата. Двама мъже пострадаха и бяха откарани в болница.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини