От х:

Днес в x:

25 л. кв/м удави Хасково, наводнени трафопостове извън строя

Изображение 1 от 5

    25 л. на квадратен метър дъжд се изсипа в областния Хасково в ранния следобед днес за времето от 12 до около 15 часа, когато стихията утихна.

    Заради интензитета на валежа, улиците на областния град се превърнаха в реки и логично се стигна до затруднение в придвижването и за шофьорите, и за пешеходците.

    По данни на хасковската противопожарна служба обаче няма сериозни произшествия в следствие на голямото количество дъжд. При такива ситуации се получава същински „дъжд“ от обаждания на спешния телефон 112 за сигнали за наводнения. Най-сериозния сигнал, получен в спасителната служба в областния град, е за паднало дърво на улица „Панорама“.

    В отрязък от време дъждът беше придружен с гръмотевици, които извадиха от строя мощности на EVN в Югоизточна България – основно в областите Смолян, Кърджали и Хасково. По информация от електроразпределителното дружество има наводнени трафопостове и са изключили електропроводи. Предприети са действия по отводняване на съоръженията.  

    Дружеството е създало организация по нормализиране на захранването за засегнатите места. В диспечерските центрове се осъществява непрекъснат 24-часов контрол и наблюдение на електроразпределителната мрежа.

    Според прогнозата от Метеорологичната обсерватория в Хасково тази вечер преваляванията ще продължат, около обяд утре се очаква спиране на дъжда. От Северозапад обаче ще нахлуе хладен вятър, с който ще паднат и температурите.

      Анета Кутелова, Красимира Славовоа

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Се
      седя и се чудя
      11 0
      20:07, 9 ное 2016
      Чудя се кой измисли това: - Работим в интерес на гражданите.Извинявам се че занимавам аудиторията с това, но под нищо не мога да напиша този коментар.Кой велик мозък роди тази фраза. Тя звучи по същия начин като Работим с кожа на клиента!
    • 2
      Ул
      ул. Стара планина
      11 -4
      21:42, 9 ное 2016
      Това е берекет преди изборите.

      Това означава,че ще бием каруцата тази неделя.Оставка оставка.

      Смелият чевек трябва да дължи на думата си хеййй Борисов.Не можа да загаси пожара на България,

      Комунист е Бойко Борисов,нали помните колко години беше охраната на Тодор Живков.Той не беше ли подарил куче на Путин. Той не беше ли се снимал с диктатора Ердоган,на който ни липсваше нашето знаме. Хей България.хейййй Хасково СЪБУДИ СЕ РАНО ТАЗИ НЕДЕЛЯ гласуваме за смелия генерал Румен Радев.
    • 3
      За
      Защо!!!
      7 0
      22:08, 9 ное 2016
      Много свежа статия,никъде не се споменава за наводнени мазета и други,заради запушени шахти.Около лебеда пак беше като всеки предишен дъжд,.
    • 4
      Ко
      КОЙ ДА ЧИСТИ
      3 0
      23:30, 9 ное 2016
      Кой да чисти шахти ? ВИК стягат нова цена на водата, канала и пречистване, няяяяямат време да си почистят шахтите!
    • 5
      Ха
      Хаха
      2 -1
      01:10, 10 ное 2016
      За пореден път се радвам,че живея до Стадиона ,при нас няма никакво наводнение,нито престъпност,нито за децата се притеснявам :) Да му мислят интелигенциите от центъра,където при всеки по-сериозен дъжд се наводняват,няма къде да паркират,викове и пиянки посред нощите,наркомани,проститутки и всякакви обикалят,движение постоянно -въздуха е леш,какво да проветрила и къде да ти съхнат дрехите,просто недостатъците са ужас,а жилищата 1000 лв./кв.м.Ама нали били близо до аптека,магазин ала бала,на пет Мин съм с кола от центъра,все пак нашия град е малък,а живея 1000 пъти по-добре ;)
    • 6
      Пе
      ПЕТЯ
      0 -2
      10:15, 10 ное 2016
      Да, това че шахтите са на най високите места по пътищата и са запушени, няма нищо общо с тези наводнения !!!!
    Последни новини