От х:

Днес в x:

Владимир Путин: Необходим е Закон за руската нация

Президентът на Русия Владимир Путин подкрепя предложението да се подготви и приеме закон за руската нация, съобщи Интерфакс.

Путин говори вчера в Астрахан на заседание на Съвета по междунационални отношения. Там той даде да се разбере, че политиката в тази област страда от бюрокрация и ниска ефективност.

"Нещо, което определено може и трябва да се реализира – над което е необходимо да се помисли и да се започне практическа работа – това е закон за руската нация", заяви президентът.

По думите му такъв закон може да прерасне в стратегия за развитие на националните отношения в Русия. Той добави, че над тази стратегия също трябва да се работи.

Президентът подкрепи и предложението на участниците да се проведе Година на единството на руската нация.

Руският президент е недоволен, че не е решен въпросът за специална структура, която да се заеме с националните въпроси на федерално равнище.

"Принципният въпрос е координацията на органите на властта, които реализират държавната национална политика – заяви Путин на заседанието. – Те само на федерално равнище са над десет. Плюс структурите в регионите и общините. Но взаимодействието между тях на моменти е крайно слабо, неефективно, не е уредено и постоянно сътрудничество с научните и експертните организации."

Путин добави, че "определени надежди" за постигане на координация се възлагат на "държавната програма, която подготвя сега правителството на Руската федерация".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини