От х:

Днес в x:

Москва: Сирия да остане цяла, независима и светска държава

На преговорите в Лозана за кризата в Сирия всички потвърдили стремежа си „към запазването на Сирия като цяла, независима и светска държава“, съобщиха от руското МВнР.

Освен това от руското дипломатическо ведомство допълват, че в тази единна и светска държава „бъдещето ще определят самите сирийци по време на един съдържателен политически диалог“. В хода на преговорите основно мнимяние беше обърнат на възстановяване на прекъснатото примирие в Алепо и в цяла Сирия.

От руска страна било подчертано в Лозана, че много важно условие за възстановяване на примирието и осигуряване на хуманитарна помощ е отделянето на отрядите на „умерената“ опозиция от екстремистите от „Джабхат ан-Нусра“ (новото име на Фронта ан-Нусра) и другите свързани с него екстремистки групировки. Като в същото време е подчертана необходимостта бойните действия срещу джихадистите да продължат.

Участниците в срещата в Лозана не стигнаха до никакви конкретни споразумения и дори до споменаването на някои нови идеи за регулиране на конфликта в Сирия.

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта

Последни новини