От х:

Днес в x:

Дончев отрече липсата на газ в ”Хан Аспарух”

Вицепремиерът Томислав Дончев отрече информацията, че липсват доказателства за наличието на нефт и газ в находището "Хан Аспарух" в Черно море.

По-рано днес доц. Щерьо Льомов от Минно-геоложкия университет обяви, че най-вероятно резултатите от направените досега изследвания показват, че няма достатъчни количества газ в черноморския блок "Хан Аспарух".

Дончев подчерта, че е приключил едва първият етапот сондажа, но не пожела да коментира резултатите от него.

Това, което е сигурно, окончателна информация няма да има, преди да има четири или пет сондажа. Тези предварителни данни имат характера на спекулация - първо, и на второ място - компаниите, които извършват проучвания, е редно да коментират темата пари. Ако въпросът е дали имам информация – имам. Ако въпросът е дали ще я споделя - отговорът е не, обясни Томислав Дончев. 

По мнението на вицепремиера самият факт, че компаниите са там, работят, сондират въпреки огромните разходи, показва, че ситуацията е оптимистична. 

От своя страна министърът на енергетиката Теменужка Петкова отрече, че инвеститорите се оттеглят от сондажа. 

Това е информация, която е в изключителните правомощия на компаниите, които извършват търсенето и проучването в блок "Хан Аспарух". Те в момента правят анализи на това, което са установили в резултат на първия сондаж, ние с друга информация към този момент не разполагаме, каза Петкова.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини