От х:

Днес в x:

20 °C

В 5 клас учениците в Турция ще учат само чужди езици

Пакетът за реформите в образованието в Турция предвижда учениците в 5-и клас да не изучават нищо друго, освен чужди езици.

Новостите в системата 4+4+4 съобщи премиерът Бинали Йълдъръм, а опозиционният в. „Джумхуриет“ ги публикува под заглавието „Ето ги „реформите“ на управляващата партия в образованието“. В 5-и клас децата ще се обучават само по езици, а задължителната предучилищна подготовка ще бъде тествана като пилотна програма.

Индивидуалното обучение ще започва в 9 ч. и ще приключва в 16 ч. Министерството на образованието е работило 2,5 г. по проекта за чуждо-езиковото обучение, като целта е да се повиши качеството му. Така петокласниците ще изучават турски – английски, турски – френски, турски – немски и турски – арабски, а останалите предмети отпадат от програмата им, но ще бъдат преразпределени за времето в 4-и и 6-и класове. Ще продължи ранното обучение по английски език, което започва във 2-и клас, предаде БГНЕС.

Предвижда се сериозно увеличение на броя на преподавателите по чужди езици, досега всяка година министерството назначава по 1500 учители. Нови 3000 училища за индивидуално обучение ще бъдат построени. Пакетът от реформите акцентира специално на задължителната предучилищна подготовка, в отделни провинции групите ще се обучават в училищните сгради или в дворовете им, като там ще се изградят помещения от армиран бетон или ще се монтират сглобяеми къщи. Ако пилотният проект се окаже успешен, той ще бъде наложен като постоянна практика.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини