От х:

Днес в x:

Бокова: Истерична кампания срещу мен, няма да се оттегля

Българският кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, която остана шеста след гласуването в Съвета за сигурност в понеделник, не смята да се оттегли.

Не виждам сериозна причина да се оттегля, обяснява самата тя в интервю за "24 часа".

"Състезанието не е приключило, тепърва предстои сеpиозната битка – пояснява българката. - Петте кръга вотове бяха предварителен етап на отсейване и позициониране на кандидатите."

Сериозната битка е тогава, когато постоянните членки на Съвета за сигурност започнат да участват във вота с цветни бюлетини, припомня Бокова, която е втори мандат генерален директор на ЮНЕСКО.

Смятам, че позицията ми във всички кръгове е много сериозна, в началото бях на трето място, до този момент бях най-високопоставената жена в тази класация и мисля, че оставам като много сериозен кандидат, продължава тя.

"Но изглежда, че успешният ми старт не се хареса на някои кръгове в България и извън България, които видяха, че имам шанс да спечеля и затова срещу мен се разгърна негативна кампания – казва Ирина Бокова в интервюто за "24 часа". - Аз, за съжаление, съм единственият кандидат, срещу когото в собствената му страна се водеше и се води истерична кампания за очерняне и клевети."

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини