От х:

Днес в x:

Асад обяви офанзива срещу Алепо, самолети бомбардират града

Бойни самолети атакуват контролираните от бунтовници източни райони на сирийския град Алепо броени часове, след като армията на Башар ал Асад обяви началото на офанзива.

В тези квартали живеят поне 250 000 души, които от сряда през нощта са подложени на най-ожесточените бомбардировки от месеци насам. В четвъртък привечер жертвите бяха поне 50.

В Ню Йорк външните министри на САЩ и Русия не постигнаха нищо след повече от 2 часа преговори в опит да спасят довоговероното на 12 септември примирие. Западните медии коментират, че се трупат въпроси дали Асад и Русия всъщност не са използвали примирието като тактически ход

В същото време Вашингтон казва, че е очакват в петък да чуя от Сергей Лавров какви "незабавни и значителни стъпки" е готова да предприеме Русия за спиране на насилието, но и не казват какво биха направили САЩ, ако това не се случи.

Източници от източните района на Алепо казват, че ударите със самолети и хеликоптери, включително с т.нар. варели-бомби, в цивилните райони, продължават и през нощта.

Сириската армия призова населението да стои далеч от "местата, където действат терористи" и да се насочи към контролни постове, "за да бъде ескортирано към безопасни райони".

Жители и лекари в бунтовническите квартали дадоха за последно данни за жертвите в сряда, след което казват, че загиналите са толкова много, а болниците под такъв стрес, че нямат време да броят.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини