От х:

Днес в x:

Силите на Асад бомбардираха конвой на ООН, има загинали

Край Алепо е бомбардиран хуманитарен конвой, отиващ към контролираните от опозицията селски райони около града. Сирийски опозиционни активисти съобщават, че въздушната атака е дело на правителствените сили или на руските военни, предаде Би Би Си.

От базирания в Лондон Сирийски център за човешките права също заявиха, че колоната е бомбардирана от сирийски или руски военни самолети.

При обстрела са загинали 12 души.

Хуманитарният конвой е организиран от ООН и сирийския клон на Червения полумесец.

Представител на ООН съобщи, че са пострадали най-малко 18 от общо 31 камиона в колоната. В социалните мрежи се появиха снимки на обхванатите то пламъци товарни амтомобили.

Припомняме, по-рано бяха бомбардирани контролираните от опозицията райони на Алепо. Това стана няколко часа, след като правителствените сили обявиха ,че прекратяват примирието.

Американският Държавен департамент определи атаката срещу хуманитарния конвой като крещящо нарушение на примирието и предупредиха, че ще преразгледат сътрудничеството си с Русия по сирийския конфликт.  

Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби посочи, чедестинацията на конвоя е била известна на сирийските власти и Русия

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини