От х:

Днес в x:

Зачестиха нападенията срещу поляци във Великобритания

Трима полски министри смятат в най-скоро време да заминат за Лондон заради поредица от нападения срещу поляци във Великобритания.

Това съобщи полското външно министерство, цитирано от ТАСС и БТА. 

Говорител на министерството каза, че във връзка с поредното нападение срещу поляци, за Лондон спешно ще заминат министрите на външните работи, на правосъдието и на вътрешните работи - Витолд Вашчиковски, Збигнев Жобро и Мариуш Блашчак.

Говорителят на министерството потвърди, че през изминалата нощ в британския град Харлоу в източната част на страната двама поляци на трийсетина години са били нападнати и набити от група от пет-шест млади хора. 

Пострадалите са били откарани в болница. 

Полицията разглежда случилото като евентуално престъпление от омраза. Преди седмица в същия град младежи нападнаха двама поляци на средна възраст. Вследствие на побоя единият от тях почина. В събота в негова памет в града бе организирано шествие на противници на насилието. 

Агресивното отношение към поляците, зачестило след гласуването за Брекзит, бе тема на разговор и по време на неотдавнашното посещение на британския външен министър Борис Джонсън във Варшава. 

Полската страна получи уверения, че Лондон не подценява случващото се.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини