От х:

Днес в x:

В РБ бързаме бавно в избора на кандидат за президент

Целим кандидатът ни за президент да е подкрепен от всички партии в РБ и гражданското тяло. Бързаме бавно, защото търсим не компромисен, а консенсусен кандидат. Това каза съпредседателят на Парламентарната група и председател на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски в БНТ. РБ е не финала на процеса. Ще започнем предкампания, в която кандидатът ще бъде представен в 10-те най-ключови за РБ гладове в страната, каза още председателят на щаба на Реформаторите.

Той подчерта, че е реалист за представянето на РБ. Сега сме четвърта по големите политическа сила и всеки резултат над това място и над 9 % е сериозна крачка напред, като РБ се борим за балотаж и победа, категоричен бе той.

По думите му, РБ продължава да съществува и след президентските избори, както е вписано в учредителното споразумение на коалицията. Ако някой иска да напуска, трябва сам да го направи, нямаме процедура за изключване, отговори Зеленогорски на въпрос за направени внушения от председателя на ДСБ за  „разделяне с партньори”. Нашата сила е в единството, категоричен бе той.

Според Зеленогорски има положителен резултат от участието на РБ в управлението и министрите реформатори се справят много добре. България стои стабилно и спокойно. За нас в новия сезон антикорупцията е основен приоритет, както и съдебната, здравната и образователната реформи, политиките в секторите на  икономиката и сигурността. Имаме икономически растеж от около 3 %, финансова стабилност и добра приходна част, 400 милиона се отделиха за превъоръжаване, има видим напредък в професионалното образование и образователната реформа, изброи той и каза, че РБ ще направи усилия през този сезон за спиране източването на НОИ през инвалидните пенсии и злоупотребите в ключови сектори.

Не съм адвокат на ДСБ, отговори той на въпрос за противоречивата позиция на Кънев по отношение на РБ – от изчерпан, до проект с потенциал. В РБ има крила, но има и пет плюс една партии със собствен суверенитет и аз държа много на партньорството. В този смисъл повтарям, че кандидатът на РБ няма да е резултат на компромис, а на общо решение. Средата е тежка в международен план, левицата иска да обърне кораба в друга посока, затова РБ осъзнава отговорността си за излъчване на силен президент, каза още той.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини