От х:

Днес в x:

Плащаме кола, а не получаваме нищо

Нов вид измама пълзи в интернет пространството. Клиенти превеждат пари за коли, мотори, каравани и лодки, които поръчват онлайн без да са видели предварително, а така и не получават желаната стока.

Тарикатите публикуват офертите си на собствени интернет страници, които в повечето случаи са на английски език и се рекламират основно във Фейсбук. Това съобщи за в. „Монитор“ председателят на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.

Плащането обаче не се осъществява по банков път или чрез наложен платеж, а чрез фирмите за бързи парични преводи и то обикновено на лица, които се намират в Нигерия или някъде в Африка. Кореспонденцията пък не се осъществява по традиционния начин – чрез имейл, а по скайп или чрез друг вид чат, където продавачът ни изпраща снимки на превозното средство.

„Не става дума за търговци, които не си изпълняват търговските задължения, а измамници, които се представят за търговци и продават стоки на много изгодни цени, а в крайна сметка не получаваме нищо“, обясни Арсенов.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини