От х:

Днес в x:

Камион-бомба откри пътя за нападение на талибани в Кабул

Прочиствателна операция се извършва в района на хотел "Нортгейт" в Кабул след снощното нападение, отговорност за което поеха талибаните, предадоха ДПА и БТА.

Блокиран е целият район, в който бяха изпратени много войници, бронетранспортьори и друга военна техника. Телефонните линии са прекъснати.

Близо пет часа след като снощи пред хотела бе взривен камион бомба с голяма мощност, още нямаше никаква информация за убити или ранени.

След необичайно силната експлозия, чута в цял Кабул, в хотела проникнаха въоръжени талибани. Преди взрива токът спря за няколко минути по неизвестни причини и Кабул потъна в мрак.

След кратко затишие отново се чуват изстрели и експлозии, съобщи местна телевизия.

Силно охраняваният хотел е посещаван от чужденци и е снабдителна база за чуждестранните военни в Кабул. Той е до новото шосе към американската военна база Баграм.

Талибаните веднага поеха отговорност за нападението. Те заявиха, че са взривили камион, зареден с експлозиви, пред входа на хотел "Нортгейт", с което са открили пътя на техни въоръжени бойци към вътрешността на хотела.

Талибаните твърдят, че са убили или ранили "над 100 нашественици".

Генерал Чарлс Кливланд, говорител на силите на НАТО в Афганистан, отказа да съобщи каквито и да било подробности за снощното нападение. Полицията също отказа информация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини