От х:

Днес в x:

Прокурорът по делото ”КТБ” оглави Спецпрокуратурата

Иван Гешев е новият ръководител на Специализираната прокуратура. Той беше избран с 9 гласа "за" и 1 "против" от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Гешев, който повече от година работеше само по делото за източването на КТБ, обяви, че ще продължи и като началник на Спецпрокуратурата, където то беше прехвърлено неотдавна. 

Прокурорът обяви още, че е способен да се справи с проблемите там и лошия микроклимат, защото е външен човек, съобщи "Правен свят". 

Гешев беше единствен кандидат за поста, след като другият - Андрей Андреев, преди дни се отказа от надпреварата по "лични причини". 

Около 40 минути беше изслушван Гешев от прокурорската колегия. Михаил Кожарев заяви, че той"излъчва професионална сила и увереност" и "видимо има възможност да разреши проблемите, възникнали в тази прокуратура". 

Румен Боев, който преди време е участвал в изготвянето на атестацията на Гешев, пък заяви, че той е много сериозно подготвен прокурор, "сериозно мотивиран да спазва стриктно точно и ясно закона". По думите му, Гешев е спокоен и уверен и точно такъв е необходим на тази прокуратура.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини