От х:

Днес в x:

МВР: Желязков - Очите и бодигардовете му са решавали битов конфликт

Простреляният снощи в Слънчев бряг Димитър Желязков - Очите и цялото му обкръжение са били с бронежилетки, когато са влезли в дискотеката "4 you" в центъра на Слънчев бряг, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. В заведението с куршуми ги е посрещнала групата на собственика Божо.

Инцидентът е последвал битова свада по-рано през деня, свързана с паркомясто, обясни пред БНТ Костов. Младеж от обкръжението на Очите, който живее на семейни начала с дъщеря му, е бил потърпевш. Бил му е нанесен побой. След това е имало комуникация между Желязков и собственика на заведението, но никой не е уведомил МВР за скандала.

Снощи около 20.50 пред заведението са се събрали около 40 човека, близки на Желязков. Още преди влизането в заведението възниква скандал, разменят си удари и изстрели със законно и може би незаконно оръжие, бойно и газово, каза Костов. Най вероятно са стрелали и от двете страни.

Убитият и ранените са от придружаващите Димитър Желязков. Той самият е пронизан от 5 куршума и е в критично състояние. Главният сектерат не съобщи самоличността на убития бодигард, преди да са уведомени близките му. Това е 21-годишен младеж.

Няма пострадали граждани при стрелбата, каза главният секретар на МВР.

Задържани са седмина от участниците в конфликта, сред тях е и вероятният извършител на убийството. В МВР смятат, че разполагат и с оръжието.

Директорът на "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски каза, че има данни, че групата на Димитър Желязков е имала неуредени финансови задължения с управители или собственици на заведението, предаде Нова телевизия. 

В момента все още изясняваме всички обстоятелства около възникването на стрелбата. Установяваме лица, които са били служители на заведението”, допълни Терзийски. 

По думите на главния комисар вече има свидетели, които са разпитани и те са дали показания.

Бих призовал гражданите, ако има очевидци на тази ситуация, да съдействат на органите на МВР, за да изясним цялата фактическа обстановка. Може и анонимно. Няма как да сравняваме днешното време с времето от 90-те, защото са изключително малко случаите, за които при нас достига материал за рекет и изнудване, а достигне ли, знаете колко групи бяха разбити, особено през последните няколко месеца”, коментира още шефът на "Национална полиция". 

Директорът на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев съобщи на брифинг, че състоянието на Митьо Очите е критично, предаде "Фокус". Той е прострелян с 5 куршума. Опериран е 8,5 часа, като един от куршумите не е изваден, но той не представлява опасност за здравето на Желязков. 

Заместник-директорът на МБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев уточни, че са засегнати три органни системи. 

"Пациентът има нараняване в областта на малък таз, пикочен мехур и гръден кош, с масивна кръвозагуба, която постоянно е възстановявана и изчерпахме всички количества, дори изпратихме линейка до Стара Загора за още количества плазма. В момента е относително стабилизиран, но временно", обясни лекарят. 

Според медиците следващите 12 часа ще са критични за Димитър Желязков.

Другият ранен в престрелката в Слънчев бряг снощи - 36-годишният Никола Маринов е настанен в отделението по ортопедия. Той е с огнестрелна рана в крака и няма опасност за живота му.  още шефът на "Национална полиция". 

От години Димитър Желязков - Очите контролира курорта Слънчев бряг и е разследван от правораздавателните органи за рекет и наркоразпространение.

Преди години бе взривена съпругата му, той самият е бил обект на нападение. Информацията от бургаската болница е, че в момента той е стабилизиран, но състоянието му се оценява като критично и ще остане под лекарски контрол.Тежко ранен е в областта на слабините, има прекъснат бъбрек.

Курортът остава блокиран от жандармерия и се издирват останалите участници в инцидента..

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини