От х:

Днес в x:

Турски военни самолети удариха кюрдски екстремисти

Турски военни самолети удариха позиции на кюрдските екстремисти в Северен Ирак и Югоизточна Турция. Армията е убила 27 бойци близо до границите с Ирак и Иран, съобщиха въоръжените сили, цитирани от „Ройтерс”.

При въздушните удари в събота са унищожени оръжейни позиции, заслони и пещери, използвани от бойците на Кюрдската работническа партия (ПКК) в района Гара в Северен Ирак и областта Личе в провинция Диарбекир.

В съобщението на армията не се посочва броят на убитите. Анадолската агенция обаче цитира източници по сигурността, които казват, че малки групи от бойци на ПКК са били убити при тези удари.

Седем екстремисти от ПКК са били убити в сблъсъци в Шемдинли, близо до границите с Иран и Ирак в събота. При въздушните удари в Шемдинли в петък са убити 20 кюрдски бойци, информира още армията.

Въздушните удари в Личе са извършени, след като от офиса на губернатора в Диарбекир обявиха, че в събота е въведен полицейски час. Съобщава се, че полицейският час е отменен в неделя сутринта, след приключване на военните операции там.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Pa
    Patrioti sa
    0 0
    20:59, 5 юни 2016
    "кюрдските екстремисти" = Журналистика с ниво ???
Последни новини