От х:

Днес в x:

Спътник спонсориран от Google предаде първата снимка с висока резолюция

В интернет се появи първата снимка, направена от GeoEye-1 - спътник, спонсориран от Google.
На височина 681 километра над повърхността на Земята, спътникът направи цветна снимка на студентското градче на Университета на Куцтаун (Kutztown University) с висока резолюция на 7 октомври, вторник. Представител на GeoEye, която отговаря експлоатията и обслужването на спътника, информира, че оптиката на апарата се калибрира. След завършването на този процес GeoEye-1 ще дава цветни снимки с по-висока резолюция.

Космическиат апарат бе изстрелян на 6 септември от американската военна база в Калифорния. Стойността му е над 500 млн долара.

Основен клиент на компанията GeoEye е американското правителство. Ексклузивните права за комерческо използване на снимките принадлежат Google, която е основен спонсор на проекта. От соображения за безопасност снимките, които ще получава американското правителство, са с по-високо качество от предоставяните на потребителите на Google. Независимо от това ограничение, качеството на новите фотографии е забележимо по-добро от досегашните Google Maps и Google Earth.

Снимката можете да видите на сайта на GeoEye, но бъдете търпеливи - огромна е и си струва чакането
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини