От х:

Днес в x:

Second Life ще комуникира с реалния свят

Създателите на виртуалния свят ще конкурират Skype и ICQ със собствено приложение
Американската компания Linden Lab, която е създател на най-бързо развиващия се виртуален свят Second Life, пусна официално своя клиент за гласова комуникация и мигновени съобщения SLim. Забележителното е, че приложението ще добави към възможностите за комуникация между потребителите в мета - вселената и средство, с което те ще се откриват дори и когато не са логнати в нея.

Програмата е създадена в партньорство с разработчика Vivox. Със своите гласови и текстови функции за комуникация тя на практика се превръща в конкурент на популярните приложения Skype, ICQ и MSN, но интегриран с виртуалния свят. Козът на Linden Lab в битката с трите гиганта на IM - пазара обаче е огромната собствена потребителска аудитория (Second Life към момента има над 13 милиона резиденти).

SLim ще премахне ограниченията за комуникация между създадената от Linden Lab виртуална вселена и реалния свят и ще направи комуникацията между аватарите в SL достъпна, независимо дали те имат широколентова свързаност, позволяваща им да използват 3D - приложения в мрежа.
Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини