От х:

Днес в x:

13 °C

2 г. за изнасилвач на младеж. Двойкаджии от закрити школа повтарят класа? Преглед на печата -10 септември

Автор: Тодор Кръшков
Хасково дарява А, Б на Испания, информира "Новинар юг" за вчерашното подписване на споразумението за сътрудничество с Енгера. В материала изданието акцентира на подаряването на учебни помагала за многобройната българска колония в района на Валенсия, голяма част от която е от хасковско.
Изданието срамежливо пропуска вчерашния скандал – в официалния текст на споразумението Испания бе провъзгласена за република.

Haskovov.net единствен от местните медии написа за скандала – вижте публикацията във вчерашните новини под заглавие "Детронирахме испанския крал".

"Хасковска Марица" също акцентира в публикацията си на официалната церемония в общината. И в двата материала е описана лъскавата страна на събитието. Акцентирано е например на "чистия български език" на кмета на Енгера Сантяго Ясер.
Бих добавил – по-чист български от този на някои местни управници.
Нещо се случва с хасковската журналистика. Вчера колегите оживено коментираха скандала с "детронирането на испански крал", а в днешните издания няма нито ред. Ако премълчавайки истината, колегите смятат, че правят услуга на общината, това съвсем не е така. Рано или късно, но винаги се оказва, че подобни услуги са мечешки услуги. Историята го е доказвала неведнъж.

№2 за Божидар и Ирина след 10-годишно чакане, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Става дума за тегления вчера жребий за къщичките за бедни, които днес официално ще открият. За по-голяма прозрачност заместник кметът Татяна Димитрова поканила представители на някои медии, които лично сгънали листчетата с номерата на къщичките.
Прави впечатление аналогията с известния виц за първите свободни избори в света – Бог създал Адам, сетне от реброто му Ева и рекъл: Я сега, избери си жена.

Истинска прозрачност би имало, ако присъстваха журналисти при определянето на семействата, които ще теглят жребий. Казано бе, че в къщите за бедни ще бъдат настанени "многодетни социално слаби семейства". От написаното разбираме, че семейство Ирина и Божидар Русеви имат само едно дете, при това още неродено. А са семейство от една година.
Всеки сам да си направи изводите.

Григор №1 в света, акцентира на спортната си страница "Новинар юг". Младата хасковска надежда в тениса вече е първи в ранглистата при юношите в света, допълва изданието.

Двойкаджии от закрити школа повтарят класа, пише в заглавие с въпросителна в днешния брой на "Хасковска Марица". Ученици от закритите училища в Тракиец, Текето и Зорница, които имат двойки по някой предмет и не са се явили на поправителен в Конуш, може да повтарят класа. От инспектората обаче успокояват, че децата ще могат да държат изпита в новото си школо.

Гръцки ченгета свалят номерата на наши автомобили, акцентира на криминалната страница изданието. Крайната мярка се налагала към нарушители, за да си платят веднага глобата. А санкциите започвали от 100 евро.

Излизаме днес да победим, заявява пред вестника наставникът на "Хасково" Георги Куманов. Очаква се в днешния двубой срещу "Черноморец" Равда в игра да влезе и Марсел Карнавал.

Циганка ми предрече, че ще се храня от картини, признава в интервю пред изданието известният колекционер Димитър Инджов, чиято сбирка от шедьоври на българската живопис е подредена във "Форум".

Нешка окастри топспектакъл на площада, пише още "Хасковска Марица". Заради ранния начален час, неудобната уредба и малката сцена спектакълът не бе представен в цялата му пълнота, пише вестникът.

10 000 души на концерта на Лили, застраховат скулптурата на Лицо, Инджов дари племенницата на Жорж Папазов, са акцентите от забавната 16 страница в броя.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини