От х:

Днес в x:

2 г. за изнасилвач на младеж. Двойкаджии от закрити школа повтарят класа? Преглед на печата -10 септември

Автор: Тодор Кръшков
Хасково дарява А, Б на Испания, информира "Новинар юг" за вчерашното подписване на споразумението за сътрудничество с Енгера. В материала изданието акцентира на подаряването на учебни помагала за многобройната българска колония в района на Валенсия, голяма част от която е от хасковско.
Изданието срамежливо пропуска вчерашния скандал – в официалния текст на споразумението Испания бе провъзгласена за република.

Haskovov.net единствен от местните медии написа за скандала – вижте публикацията във вчерашните новини под заглавие "Детронирахме испанския крал".

"Хасковска Марица" също акцентира в публикацията си на официалната церемония в общината. И в двата материала е описана лъскавата страна на събитието. Акцентирано е например на "чистия български език" на кмета на Енгера Сантяго Ясер.
Бих добавил – по-чист български от този на някои местни управници.
Нещо се случва с хасковската журналистика. Вчера колегите оживено коментираха скандала с "детронирането на испански крал", а в днешните издания няма нито ред. Ако премълчавайки истината, колегите смятат, че правят услуга на общината, това съвсем не е така. Рано или късно, но винаги се оказва, че подобни услуги са мечешки услуги. Историята го е доказвала неведнъж.

№2 за Божидар и Ирина след 10-годишно чакане, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Става дума за тегления вчера жребий за къщичките за бедни, които днес официално ще открият. За по-голяма прозрачност заместник кметът Татяна Димитрова поканила представители на някои медии, които лично сгънали листчетата с номерата на къщичките.
Прави впечатление аналогията с известния виц за първите свободни избори в света – Бог създал Адам, сетне от реброто му Ева и рекъл: Я сега, избери си жена.

Истинска прозрачност би имало, ако присъстваха журналисти при определянето на семействата, които ще теглят жребий. Казано бе, че в къщите за бедни ще бъдат настанени "многодетни социално слаби семейства". От написаното разбираме, че семейство Ирина и Божидар Русеви имат само едно дете, при това още неродено. А са семейство от една година.
Всеки сам да си направи изводите.

Григор №1 в света, акцентира на спортната си страница "Новинар юг". Младата хасковска надежда в тениса вече е първи в ранглистата при юношите в света, допълва изданието.

Двойкаджии от закрити школа повтарят класа, пише в заглавие с въпросителна в днешния брой на "Хасковска Марица". Ученици от закритите училища в Тракиец, Текето и Зорница, които имат двойки по някой предмет и не са се явили на поправителен в Конуш, може да повтарят класа. От инспектората обаче успокояват, че децата ще могат да държат изпита в новото си школо.

Гръцки ченгета свалят номерата на наши автомобили, акцентира на криминалната страница изданието. Крайната мярка се налагала към нарушители, за да си платят веднага глобата. А санкциите започвали от 100 евро.

Излизаме днес да победим, заявява пред вестника наставникът на "Хасково" Георги Куманов. Очаква се в днешния двубой срещу "Черноморец" Равда в игра да влезе и Марсел Карнавал.

Циганка ми предрече, че ще се храня от картини, признава в интервю пред изданието известният колекционер Димитър Инджов, чиято сбирка от шедьоври на българската живопис е подредена във "Форум".

Нешка окастри топспектакъл на площада, пише още "Хасковска Марица". Заради ранния начален час, неудобната уредба и малката сцена спектакълът не бе представен в цялата му пълнота, пише вестникът.

10 000 души на концерта на Лили, застраховат скулптурата на Лицо, Инджов дари племенницата на Жорж Папазов, са акцентите от забавната 16 страница в броя.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини