От х:

Днес в x:

11 °C

2 г. за изнасилвач на младеж. Двойкаджии от закрити школа повтарят класа? Преглед на печата -10 септември

Автор: Тодор Кръшков
Хасково дарява А, Б на Испания, информира "Новинар юг" за вчерашното подписване на споразумението за сътрудничество с Енгера. В материала изданието акцентира на подаряването на учебни помагала за многобройната българска колония в района на Валенсия, голяма част от която е от хасковско.
Изданието срамежливо пропуска вчерашния скандал – в официалния текст на споразумението Испания бе провъзгласена за република.

Haskovov.net единствен от местните медии написа за скандала – вижте публикацията във вчерашните новини под заглавие "Детронирахме испанския крал".

"Хасковска Марица" също акцентира в публикацията си на официалната церемония в общината. И в двата материала е описана лъскавата страна на събитието. Акцентирано е например на "чистия български език" на кмета на Енгера Сантяго Ясер.
Бих добавил – по-чист български от този на някои местни управници.
Нещо се случва с хасковската журналистика. Вчера колегите оживено коментираха скандала с "детронирането на испански крал", а в днешните издания няма нито ред. Ако премълчавайки истината, колегите смятат, че правят услуга на общината, това съвсем не е така. Рано или късно, но винаги се оказва, че подобни услуги са мечешки услуги. Историята го е доказвала неведнъж.

№2 за Божидар и Ирина след 10-годишно чакане, акцентира на първата си страница "Новинар юг". Става дума за тегления вчера жребий за къщичките за бедни, които днес официално ще открият. За по-голяма прозрачност заместник кметът Татяна Димитрова поканила представители на някои медии, които лично сгънали листчетата с номерата на къщичките.
Прави впечатление аналогията с известния виц за първите свободни избори в света – Бог създал Адам, сетне от реброто му Ева и рекъл: Я сега, избери си жена.

Истинска прозрачност би имало, ако присъстваха журналисти при определянето на семействата, които ще теглят жребий. Казано бе, че в къщите за бедни ще бъдат настанени "многодетни социално слаби семейства". От написаното разбираме, че семейство Ирина и Божидар Русеви имат само едно дете, при това още неродено. А са семейство от една година.
Всеки сам да си направи изводите.

Григор №1 в света, акцентира на спортната си страница "Новинар юг". Младата хасковска надежда в тениса вече е първи в ранглистата при юношите в света, допълва изданието.

Двойкаджии от закрити школа повтарят класа, пише в заглавие с въпросителна в днешния брой на "Хасковска Марица". Ученици от закритите училища в Тракиец, Текето и Зорница, които имат двойки по някой предмет и не са се явили на поправителен в Конуш, може да повтарят класа. От инспектората обаче успокояват, че децата ще могат да държат изпита в новото си школо.

Гръцки ченгета свалят номерата на наши автомобили, акцентира на криминалната страница изданието. Крайната мярка се налагала към нарушители, за да си платят веднага глобата. А санкциите започвали от 100 евро.

Излизаме днес да победим, заявява пред вестника наставникът на "Хасково" Георги Куманов. Очаква се в днешния двубой срещу "Черноморец" Равда в игра да влезе и Марсел Карнавал.

Циганка ми предрече, че ще се храня от картини, признава в интервю пред изданието известният колекционер Димитър Инджов, чиято сбирка от шедьоври на българската живопис е подредена във "Форум".

Нешка окастри топспектакъл на площада, пише още "Хасковска Марица". Заради ранния начален час, неудобната уредба и малката сцена спектакълът не бе представен в цялата му пълнота, пише вестникът.

10 000 души на концерта на Лили, застраховат скулптурата на Лицо, Инджов дари племенницата на Жорж Папазов, са акцентите от забавната 16 страница в броя.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробностите – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
22 окт 2020
Последни новини