От х:

Днес в x:

Шпионска A-Space социална мрежа

Американските спецслужби са създали собствена социална група, наречена A-Space, съобщава телевизионният канал CNN. Достъп до групата, която ще започне работа на 22 септември, ще получат агенти на ЦРУ, ФБР, Агенцията за национална сигурност и други разузнавателни служби и агенции на САЩ.

По думите на представителя на ЦРУ Майкъл Вертхаймер, новата социална група ще стане „място, където служителите на секретните служби ще могат не само да общуват, но и да обменят тази информация, която по-рано не са успявали".

Целта на проекта е укрепване сигурността на САЩ по пътя на обезпечаване на достъп да всяка събрана разузнавателна информация от различните служби.

Както отбелязва Вертхаймер, A-Space, направена по аналог на MySpace и Facebook, за разлика от тях ще привлече не само младежи. В хода на тестването се е изяснило, че интересът към социалната група са проявили разузнавачи от различни възрасти и с различен опит в работата.

По думите на Вертхаймер, достъпът до A-Space ще бъде жестоко ограничен. За предотвратяване на незаконно проникване ЦРУ разработва своя собствена система за предупреждение, която ще реагира на всички отклонения от нормите за използване на A-Space.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини