От х:

Днес в x:

Оставка за премиер, участващ в кулинарно телешоу

Срещу премиера на Тайланд - Самак Сунтаравет бе заведено дело за нарушаване на конституцията, тъй като той взел участие в кулинарно телевизионно предаване, съобщи АР.

Преди Сунтаравет да приеме поста на министър-председател, той взел участие в едно от най-популярните в Тайланд предавания, а след като встъпил в длъжност, се появил още няколко пъти в шоуто.

От 26 август опозицията в Тайланд иска оставката на правителството. Те предприемат драстични мерки – като блокиране на летища, държавни учереждения, пътища. Главнокомандващият на тайландската армия предложи на премиера да даде оставка, за да се уталожи напрежението в страната, но Сунтаравет заяви, че няма да напусне поста си.

В началото на миналата седмица премиера обяви извънредно положение в Банкок след продължителни стълкновения и антиправителствени протести на опозицията.

Избирателната комисия на Тайланд дори направи предложение до Върховния съд за разпускането на Партията на народната власт, от чиито редици е премиера, заради машинации по време на изборите. Избирателната комисия единодушно призна Сунтаравет за виновен в подкупване на избирателите по време на изборите през декември миналата година. Въпреки това за влизане в сила на това решение може да минат месеци.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини