От х:

Днес в x:

Приходите от Интернет достъп в Европа – с ръст от 10,8% през 2008?

Приходите от потреблението на Интернет връзки в ЕС се очаква да се увеличат с 10,8 процента през тази година. Пазарът ще достигне обем от 33,7 милиарда евро. Такава е прогнозата в най-новия доклад на Европейската Комисия.


Падащите цени и „плоските" тарифи провокират растеж на потребителската база и услугите с добавена стойност като музика и филми по заявка. Това носи допълнителни приходи, гласи анализът на ЕК, цитиран от Telecom Paper. Според най-новата прогноза, до края на годината ще са налице общо 114 милиона широколентови връзки в Западна Европа, осигурявайки високоскоростен Интернет на 26 процента от населението.
Германия е най-големият пазар на Интернет-потребление, като неговият обем се изчислява на 8,4 млрд. евро за тази година.
Франция е страната, която бележи най-висок темп на нарастване измежду всички страни в ЕС с голямо население - 22,5 процента нарастване.
ЕК очаква ръстът на Интернет-потреблението в ЕС да продължи и през следващата година, като прогнозата е за ръст от над 9 процента, достигайки 36,9 милиарда евро.
Източник: idg.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини