От х:

Днес в x:

Трима министри не са спали тази нощ заради Станишев

Министър-председателят Сергей Станишев е възложил вчера в Банско, където се провежда заседание на тройната коалиция, на министрите Михаил Миков, Миглена Тачева и Гергана Грънчарова да предложат мерки за решаване на проблемите в областта "Правосъдие и вътрешен ред".

Тримата министри трябва да са готови с предложенията си до днес сутринта и да ги предадат на премиера.

Той от своя страна ще представи предложенията на заключителната пресконференция след обяд.

Днес в Банско продължава разширеното заседание на политическия съвет на управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС заедно с министрите, ръководствата на трите партии и председателите на парламентарните групи и комисии от мнозинството.

Днес е вторият ден, в който управляващата коалиция ще обсъди проектобюджета за 2009 г. и мерки за изпълнение на препоръките от докладите за България на Европейската комисия.

Проектът на финансовото министерство предвижда акцизите върху безоловния бензин и газьола да не се повишават през 2009 и 2010 година. В документа е записано още, че акцизът върху цигарите от догодина ще се повиши с 29.4%. Промени в данъците върху доходите и бизнеса не се предвиждат.

Работата ще продължи с анализ на изпълнението на решенията, взети от представителите на трите партии в Катарино (10-11 май 2008 г.) и с дискусия върху експортната стратегия на България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини