От х:

Днес в x:

Майката, пребила 14 г. си син, е задържана за 24 часа

14 годишният А.А., който снощи около 21 часа снощи е приет в Детската секция на институт "Пирогов" сам е потърсил помощ при пироговските травматолози. Той е бил пребит от родителите си, като баща му го е държал, а майка му го е удряла с точилка.

Момчето е било с огромни хематоми и наранени хрущяли от боя с точилката по ръцете, краката и тялото.

Най-сериозните му травми са по растежните хрущяли на двете ръце, обясни пред БГНЕС дежурният в здравното заведение д-р Атанас Кацаров. Ако не се лекуват, такива травми водят до трайни поражения, но такава опасност за момчето няма, защото е настанено в клиниката и необходимото лечение е предприето, каза той. Но момчето е силно депресирано и подтиснато, посочи лекарят. Д-р Кацаров каза още, че почти всекидневно в болничното заведение се сблъскват с деца пострадали от родителско насилие. Това ужасно явление се наблюдава по-често сега, през лятото уточни той. Детето ще остане на лечение в "Пирогов", защото лекарите се опасяват, че може да има наранявания и по вътрешните органи след жестокия побой. Момчето се оплакало и в полицията и майката на А.А. е задържана за 24 часа.

Психологът д-р Галина Кубратова каза, че децата, преживели домашно насилие го преживяват тежко, много са депремирани и отново се връщат вкъщи. Страдат, но прощават на родителите си. Често такива деца, когато станат родители също малтретират децата си. Според д-р Кубратова тази родителска агресия се дължи и на страха от бъдещето и най-лесно е да си изкарат по жесток начин на децата си. /БГНЕС
Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини