От х:

Днес в x:

Eлектронен алкохолен тест предлага Citroen

Citroën отново се ангажира в борбата срещу употребата на алкохол зад волана, като предлага електронен алкохолен тест.

Марката за пореден път потвърждава своя дългосрочен ангажимент към сигурността на пътя, като предлага на пазара от 1 май т. г .електронен алкохолен тест. Така с новото си предложение мрежата на Citroën ще допринесе за увеличаване на усилията на държавните власти в борбата срещу употребата на алкохол зад волана. Алкохолният тест ще се предлага на промоционална цена от 99 € в продължение на първите два месеца след неговото лансиране.

Употребата на алкохол зад волана е основната причина за инцидентите на пътя от 2006 г. насам ; близо 26 % от жертвите биха били спасени, ако се спазваха задължителните изисквания съгласно съответното законодателство.

Citroën се заема с промоцията на самоконтрола на употребата на алкохол, като целта е всеки шофьор, употребил алкохол, да се изследва преди да застане отново зад волана. Марката по този начин предлага алкохолния тест Pélimex 2000, който е единственият днес хомологиран електронен тест на френския пазар. Лесен и бърз за ползване, той има 2-годишна гаранция.

Сигурността на автомобилиста и неговите спътници винаги е била в центъра на вниманието на Citroën. Новото предложение с въвеждането на електронния алкохолен тест се добавя към дългия списък от иновативните състеми за сигурност, предлагани от Марката, например асистент при неволно пресичане на осевата линия (AFIL) - устройство против разсеяност или заспиване зад волана, както и услугата Citroën Urgence.

На разположение в 8 европейски страни, 24 часа и 7 дни от седмицата, Citroën Urgence дава възможност на пътуващите в автомобила да влязат във връзка с мрежата за помощ при всяка спешна ситуация (свидетел или жертва на инцидент, нападение …). Повикването са задейства автоматично вследствие на удар или след продължително натискане на бутона «SOS». Ако шофьорът не е в състояние да обясни проблема, автомобилът се идинтифицира и локализира чрез GPS и веднага пристига помощ на място, без да се губят ценни минути.
Източник: autoplanet1

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини