От х:

Днес в x:

Kрасавецът Peugeot 308 RC Z в серийно производство

Когато Peugeot представиха своя убийствен прототип 308 RC Z по време на миналогодишното автомобилно изложение във Франкфурт, малцина бяха тези, които се осмелиха да вярват, че подобна агресивна концепция може да влезе в серийно производство. Всъщност повечето вероятно си помислиха, че това е поредният безсмислен прототип.

Автомобилът бе оборудван с доста големички 19-инчови колела, които излизаха извън иначе напомпаните калници. 308 RC Z представлява един вариант на Peugeot на базата на утвърдената вече основа на TT на Audi. Иначе впечатление прави и един от най-големите носове, които могат да бъдат видени в съвременните автомобили.

Вероятно стила и изобщо целият силует на автомобили са изиграли своята роля като според немското издание "AutoBild" Peugeot ще обяви по време на автомобилното изложение в Женева следващия месец официалните си планове да произвежда този модел.

Същият източник пояснява, че новият шеф на Peugeot Кристиан Щрайф е много въодушевен от проекта и силно се надява автомобилът да се появи в шоурумите следващата година.

Подобно на прототипа, серийният модел ще има същото олекотено шаси (тежащо общо 1200 кг) и ще се предлага със същия 1.6-литров двигател с компресор от по-малкия 207 RC и Mini Cooper S, като мощността му ще бъде допълнително подсилена до 218 к.с. Според "AutoBild" окончателната цена ще бъде 23 000 евро, което не звучи никак зле за автомобил с подобен дизайн.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини