От х:

Днес в x:

Малкият Ford Ka

От електронното специализирано издание www.motorauthority.com съобщиха, че Ford планират да пуснат следващото поколение на своя малък градски автомобил Ka една година, след като Fiat представиха своя 500, като двата модела споделят една и съща платформа. Това означава, че би трябвало да очакваме следващото поколение към средата на годината. Въпреки че двата мъника са базирани на една и съща платформа, по-голямата част от механичната част вече бе свършена за 500, преди да стане дума за модела на Ford.

Както бе показано наскоро в компютърна графика, новият Ка следва извивките на настоящия модел, но в допълнение получават по-ъглестата предна решетка от прототипа Verve. Новата предна броня с интегрирани фарове за мъгла предоставят на автомобила една наистина агресивна осанка, като за нея допълнително допринасят й специфичните колела и ниските прагове.

Производството на Ка е насрочено да започне към средата на годината във фабриката в Тичи. Там се произвежда и новият Fiat 500. И двата споделят платформата, ползвана в петвратата версия на Fiat Panda,но малкият Ford получава своите уникални двигатели, сред които са и 1.4-литров агрегат с мощност от 150 к.с., запазен за спортния вариант. Освен това Ка ще получи и своя уникален интериор и се очаква да бъде малко по-евтин от своя италианския братовчед.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини