От х:

Днес в x:

52 бременни сътвориха рекорд за България

Точно 57,44 метра е рекордът за България за "Най-голямо мерене на кореми", сътворен от 52 бременни жени по време на първото събитие от благотворителната кампания на българския букмейкър Еврофутбол – "Ние чакаме бебе".

Върховото постижение бе осъществено на 30 януари в City Center Sofia. В рекорда влезе броя на бременните жени и тяхната обща обиколка. На хепънинга по повод повишаване информираността на бъдещите родители за протичане на здравословна бременност присъстваха над 100 бъдещи родители, приятели, баби и дядовци.

Стартът най-голямото мерене на кореми за България бе даден точно в 10.55 часа, докато детска вокална група "Смехорани"- памперси и 2-ра група изпълняваха най-новите песни в репертоара си. С присъщия си спортен хъс водещият Крум Савов обяви рекорда в 11.30 часа, който бе поправян на 2 пъти заради огромния интерес, който предизвика събитието и закъснелите майки.

Първа награда за най-голяма обиколка на бъдещите родители грабнаха семейство Милена и Методи Дряновски, които регистрираха общо 265 см. дължина на техните кореми. Те спечелиха подарък от PIGGYS HOUSE - продукти на LINDAM: система за хранене "Ден и нощ", торбички за микровълнова стерилизация и шише за хранене с антиколикова система.

Второто място с 246 см заслужено отиде при Христина и Николай Недкови- семейство от едва три месеца, които получиха комплект Bytex – одеало от полар, боди, комплект жилетка и панталон и чорапки. Третата позиция бе за Цонка Казакова-Стоянова и сестра й Ивелина Казакова с техните 231 см, които бяха достатъчни за бебешката пелена, играчка и лигавник Baby Fеhn.

Четири бъдещи майки си тръгнаха с други поощрителни награди – шампоан за вана Bubhen 200 мл.; лигавник, шише с каучуков биберон и лъжичка на HIPP; подхранващо олио 25 мл., хидратиращ крем 6 мл. и крем против подсичане 10 мл. на HIPP; карта за 5% отстъпка при пазаруване в PIGGYS HOUSE. Светослава Барабашка спечели в категорията за "Най-голям корем" със 140 см, с приза за "Най-малък корем" бе отличена водещата от Нова телевизия- Вили Асенова - 82 см. Малката Симона на 3 години си пожела сестриче, но малкото братче в корема на мама Илияна Дамянова им осигури подаръка за "Най-млад придружител". Жанет Апостолова се оказа "Най-смелата бременна", която очаква своя първи наследник най-скоро от всички присъстващи- на 07.02.2008 г.

Трима татковци си тръгнаха с подаръци от Еврофутбол. Те, заедно с още 7 бременни отговориха вярно на въпроси, свързани с бременността. Това са: Николай Недков, Крум Савов, Цветина Тодорова, Ани Георгиева, Катя Спасова, Ива Бадарова-Малинова, Ивайло Георгиев, Венера Костадинова, Ирина Шумкова и Петя Харизанова. Всички получиха тениска "Печелиш и помагаш", а бъдещите майки станаха притежатели на първия по рода си дневник-календар, който представя забавно и достъпно систематизирана информация за 40-те гестационни седмици на бременността. Преки свидетели на рекорда станаха и съпругата на Крум Савов- Мая, както и двамата прекрасни близнака- Крум и Катрин, които дадоха ясна заявка за бъдещи спортни постижения.

Своя принос даде и националната ни състезателка ни по синхронно плуване- Ася Анастасова, която чака дете от рекордьора за най-кратко преплуване на Ламанша- Петър Стойчев. Инициативата бе провокирала интереса и на 12 бъдещи татковци, а двама от тях си бяха взели специално отпуска, за да присъстват на събитието. Накрая всички си тръгнаха с радостни усмивки от добре изкараното време и както и от многото награди, които заслужиха. Подаръци раздадоха и сп. «9 месеца», които са и медийни партньори на «Ние чакаме бебе», както и сп. «Стандарт за хората».

Следващият хепънинг от кампанията е 20.02.2008 г. в 10.30 часа в Бургас, хотел "Аква" - "Най-масова гимнастика за бременни" и във Велико Търново на 05.03.2008 г. в Сентрал Мол от 10.30 часа за "Най-изразителна рисунка от татко върху корема на мама". По време на трите хепънинга се продават билети от първия целеви тираж на държавната лотария по същата тема. Всеки, който закупи билет има реален шанс да спечели, но със сигурност ще помогне, тъй като 11% от набраните средства ще бъдат насочени за каузата.

Кампанията "Ние чакаме бебе" предоставя на всички бъдещи родители- дневник-календар, безплатни училища в 15 малки населени места и хепънинги в три града в страната. Тя е провокирана от липсата на обобщени и достъпни данни за бременността- какво е полезно да прави майката, за да износи здраво бебе. Тя се осъществява в партньорство с Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ).
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини