От х:

Днес в x:

100 голи жени показват на ул. Фритьоф Нансен довечера

От тази вечер минаващите по ул. "Фр. Нансен" ще имат възможността да видят 100 голи жени при разходката си по улицата. Това обаче, не е част от политически протест, а видео на известен артист.

Проектът „Клек-арт" на Института за съвременно изкуство - София, ще представи два видеозаписа от пърформанси на Ванеса Бикрофт.

Първото видео включва точно 100 жени на възраст между 18 до 65 години, които само по чорапогащник и намазани с бадемово масло тела стоят на каменния под цели 3 часа. Подредени са по цвета на косата - от червено през жълто към черно - реверанс към националното знаме на Германия.


Второто видео, наречено "Тиха смърт", представя 30 судански жени, лежащи по корем върху бяло платно, поляти с червена боя. Творбата иска да ни напомни за неспирните етнически кланета в Африка и най-вече за случващото се в Дарфур, Судан.

Родена в Генуа през 1969, Ванеса Бикрофт днес живее в САЩ. Тя добива световна популярност с живите си картини от обикновено женски и твърде рядко мъжки фигури.


Определяна често като феминистка, Ванеса Бикрофт твърди, че задържа вниманието на публиката с упорития си интерес към „разликата между това, което очакваме и това, което наистина се случва".
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини