От х:

Днес в x:

Подменят канализация по бул."България" при ремонта догодина?

    Възможности за ремонт на канализацията на жилищните блокове по бул."България" ще търси Общината в рамките на проекта за обновление на централна градска част. Това каза кметът Иво Димов, коментирайки одобрената инвестиционна програма на Димитровград по ОП "Региони в растеж". Разработката, която цели обновление на центъра на града не включва ремонт на канализацията, но ще отправим такова искане към фирмата -изпълнител каза Димов. От години мазетата на живеещите там се пълнят с вода, а през лятото стават развъдник на комари.

    Предвижда се обаче основен ремонт на централната алея, като ще бъде запазена само настилката. В плана е заложено ново осветление на алеята и под тунелите, промяна на прилежащите тревни площи и разположението им. Нова визия ще има площад „Поезия“, заедно с водната каскада. Предвижда се и преместване на паметника на Трите музи на южна посока.

    При старта на ремонтните дейности няма да се наложи затваряне на целия булевард евновремемно, а само частично на местата, където се извършва реконструкцията. Както писахме, очаква се дейностите да започнат в началото на 2017 година.

    Висящ остава въпроса с външния вид на блоковете по бул."България" и често падащите от тях парчета. Тъй като са частна собственост, това е ангажимент на обитателите. Димов съобщи, че само един от блоковете е подал документи за участие в програмата за безплатно саниране на тухлените сгради. Средства по нея ще бъдат отделени едва след края на програмата за саниране на панелните жилищни сгради.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини