От х:

Днес в x:

Първи обвинен за сексуалните нападения в Кьолн

Германски прокурори предявиха първо обвинение срещу мъж, участвал в масовите сексуални нападения срещу жени по време на новогодишните празненства в Кьолн, предаде ДПА, цитирана от БТА.

26-годишният мъж, за когото се казва само, че е алжирец, e обвинен, че е един от 10-те мъже, наобиколили и опипвали жена, докато тя е вървяла през голямата зала на централната гара на града, която се намира на катедралния площад, съобщи говорител на местния съд. Според него мъжете са опипвали жената по задните части, а после алжирецът измъкнал мобилния телефон от джоба на якето й. 

Алжирецът е обвинен в сексуално нападение и кражба. Дата за процеса още не е определена. 

Над 1100 оплаквания са подадени в полицията и прокуратурата след инцидентите в новогодишната нощ. Над 480 от тях са свързани със сексуални престъпления, вариращи от тормоз до изнасилване. 

Повечето от 120-те души, очакващи обвинения, са алжирци и мароканци. Това засили антиимигрантските настроения в Германия. 

Два месеца след новогодишната нощ журналистка на белгийска телевизия стана обект на подобно посегателство по време на живо предаване от карнавала в Кьолн.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини