От х:

Днес в x:

Набират социални работници по нов проект на Община Димитровград

Екип по приемна грижа се набира в Община Димитровград в рамките на проект, спечелен от администрацията, информира началникът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова. Търсят се социални работници, които ще работят с децата и приемните семейства. Срокът е до понеделник, 21 декември включително. Предстои интервю с кандидатите на 22 и 23 декември, а екипът ще започне работа от началото на януари 2016 г. Обявата може да бъде разгледана на сайта на Общината.

Настоящият проект не е новост за нашата Община, той надгражда друг проект "И аз имам семейство", по който се работи от 2011 г. , каза ощеШаркова. Надсловът му е "Приеми ме" и се осъществява в рамките на ОП "Развитие на човешките ресурси". 

Различното е, че с новата разработка се разширява кръга на целевата група. Освен децата в риск от изоставяне, новият проект ще обхваща и деца със специални образователни потребности, физически увреждания или такава в риск от трафик.

45 приемни семества са отчетени в годините в рамките на първия проект за приемна грижа. В момента в Общината има 34 утвърдени семейства. В 28 от тях има настанени 38 деца.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини