От х:

Днес в x:

24 души дариха кръв в акция на кметове от Община Димитровград

    24 дариха кръв днес в акцията, която за трета поредна година организира Сдружението на кметовете на малките населени места в община Димитровград съвместно с хасковския Център за трансфузионна хематология.

    Тя се проведе от 8:30 до 14:00 часа, в зала „Гроссето” под мотото „Да посрещнем Рождество по-добри!“ 10.8 литра кръв е резултатът от инициативата, а в нея се включи заместник-кметът Яшо Минков.

    Активност проявиха и от администрацията и общинския съвет, като пръв кръводарител днес бе съветникът Тодор Тодоров. Сред дарителите бяха също Кирчо Кирев, Димитър Витанов и Славейко Иванов, отчетоха организаторите.

    Кръв даде и 24-годишният гражданин на Тунис Рида Ел Абед, който се оказал и с изключително рядката кръвна група В-. От екипа на хасковския център са доволни от резултатите, тъй като доста от днешните кръводарители се оказали с редкия отрицателен резус фактор. Само един от желаещите да подкрепят инициативата е бил върнат, заради здравословни проблеми, отчитат още организаторите й. Сред дарителите днес се записаха и кметовете на Черногорово, Скобелево, Длъгнево, Райново и Радиево.

    Целта бе да се подпомогне набирането на кръв за хасковския Център по трансфузионна хематология, както и да се привлекат нови доброволци, припомниха новоизбраният председател на сдружението Живко Янков, кмет на с.Черногорово и секретарят Митко Желязков- наместник в с. Райново.

    В миналогодишната инициатива на сдружението бяха събрани близо 12 литра кръв, което е своеобразен рекорд за подобни акции в региона. Видео репортаж - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини