От х:

Днес в x:

Радан Кънев действа солово, обяви човек на Кунева

"Решението за новия правосъден министър е в ръцете на ГЕРБ, а не в на Реформаторския блок". За това намекна пред журналисти в парламента народният представител от блока Димитър Делчев.

По отношение на това кой ще седне на стола на Христо Иванов реформаторът припомни: „Г-жа Бъчварова вчера сама каза, че има вариант и ГЕРБ да предложат. Решението е при тях, не е при нас”, посочи той. Делчев заяви, че премиерът ще си вземе решението, защото от него зависи. Реформаторите от своя страна все още не можели да кажат дали ще имат своя кандидатура, защото нямат общо решение.

Няма незаменими хора”, заяви Делчев по адрес на Иванов. „Нямаме предложения в Движение „България на гражданите”, не са обсъждани конкретни имена”, разказа конкретно за партията на Меглена Кунева депутатът от блока и посочи, че те по-скоро са говорили за това, че принципно трябва да се продължи съдебната реформа и тя трябва да бъде достатъчно дълбока. „Това зависи от бъдещия министър, но ние трябва да изберем човек, който има ясна воля да провежда съдебна реформа”, коментира още Делчев.

По отношение на бъдещето и на другите министри от РБ народният избраник отбеляза: „Всеки министър си има лична воля и е въпрос на личен акт”.
Какво ще е бъдещето на РБ щяло да стане ясно, след като се съберат всички като група, посочи още реформаторът.

Той допълни, че все още нямат точна дата и час, може и да е другата седмица, но според него, трябва да е час по-скоро. „Като вземаме решение трябва да го вземаме единно. Ако ще минаваме в опозиция – да е заедно, ако ще оставаме в управлението – да е заедно”, убеден е Димитър Делчев.

Той определи също вчерашните решения на Радан Кънев и Гроздан Караджов да минат в опозиция, като „солови акции, солови изказвания”.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини