От х:

Днес в x:

Спират колите без застраховка. Преглед на печата

24 часа

Уникален ендоскоп открива рак веднага

С уникален ендоскопски апарат може да се диагностицира тумор още в момента на изследването. Той е част от модерния онкоцентър, изграден с европейско финансиране в Александровска болница, открит от премиера Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и здравния д-р Петър Москов във вторник. Обиколката им започна от ангиографската зала на Клиниката по кардиология, която също получава ново оборудване.

. „Труд”

Спират колите без застраховка

Регистрацията на коли без „Гражданска отговорност“ ще се прекратява служебно. Това решиха вчера депутатите от икономическата комисия при гласуването на второ четене на Кодекса за застраховането.

„След уведомление от Гаранционния фонд и даването на срок от 15 дни, ако собственикът не изпълни задължението си, фондът ще уведоми службата по регистрация и ние ще я прекратим служебно“, каза Бойко Рановски, началник на КАТ. Номерата на колите няма да се свалят.

„Стандарт”

Бензинът под 2 лв. след Нова година

Цените на бензина и дизела ще паднат под 2 лв. по всички бензиностанции в страната след края на новогодишните празници. Това ще бъде резултатът както от драстичното поевтиняване на петрола на световните пазари през последните дни, така и от традиционното намаляване на търсенето на горива веднага след поредицата празнични дни. Дори и днес някои бензиностанции, като например веригата от 20 търговски обекта "Круиз", по-голямата част от които разположени в Южна България, предлагаха бензин А95 и дизел за 1,95 лв. за литър. Единствената бензиностанция на фармацевтичния бос Веселин Марешки във Варна пък предлагаше А95 и дизела съответно за 1,87 лв. и 1,78 лв., като за редовните клиенти с карти цените им бяха съответно по 1,80 лв. и 1,73 лв.. На фона на тези ниски цени основните вериги продаваха масовия бензин между 2,03 лв. и 2,06 лв., а дизела - от 2,06 лв. до 2,09 лв.

 „Монитор”       

Без лимити в болниците, проверяват ги внезапно

Падат лимитите в болниците и ограниченията за лекари и пациенти. Това съобщи шефката на дирекция „Бюджет и финанси“ в НЗОК Ганка Аврамова. Промяната влиза в сила от 1 април с новия национален рамков договор. Отпадането на лимитите обаче не означава, че лечебните заведения ще могат да харчат безконтролно. Ограничения ще има в бюджетите на районните здравни каси. Шефовете им ще имат задачата да управляват средствата и да ги разпределят между болниците в съответните райони. В болниците пък ще има внезапни и чести проверки.   Касата първо ще проверя, а после ще плаща   обясни Аврамова.

„Сега”

Депутатите взеха половинчато решение за "Гражданска отговорност"

Половинчато решение за сключването на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" по интернет взеха вчера депутатите от парламентарната комисия по икономика. Преди второто четене на новия застрахователен кодекс те дадоха възможност застраховката да се сключва онлайн, но не отмениха задължението автомобилът да има зелен стикер на предното стъкло. Това решение противоречи на идеята за улеснение на клиентите с продажбата на застраховката от разстояние. Ако стикерът остане, клиентът ще трябва да ходи до офис, за да си вземе лепенката, или да плаща на куриер, за да му я достави. Застрахователите от своя страна не виждат начин полицата да поевтинее значително заради онлайн улеснението, както обещават политиците.

„Дума”

БСП: Без санкции за руските депутати

БСП настоява да паднат санкциите за руските депутати и да бъде насърчен междупарламентарният диалог и сътрудничеството между ЕС и Руската федерация. От левицата предлагат парламентът да натовари премиера и външния министър да представят пред Брюксел и пред Съвета по външни работи на Евросъюза предложение за изваждане на всички парламентаристи от европейските санкционни списъци и договаряне на реципрочно действие от руска страна.

Социалистите се обявяват за засилване на контактите между законодателните органи в ЕС и Русия с цел нормализиране на отношенията. От БСП мотивират инициативата си с нарастването на терористичните заплахи за Европейския съюз.

„Капитал дейли”

Синдиците на КТБ продават останките от банка "Виктория"

Последната придобивка на Корпоративна търговска банка (КТБ), финализирана дни преди затварянето й, се продава. На пазара са 100% от акциите на Търговска банка "Виктория", която към днешна дата може да предложи на купувача лиценза си, един-единствен работещ офис и портфейл от фирмени кредити. Обвързващо условие пред потенциалните кандидати е да погасят вземания на банката майка за около 115 млн. лв. Засега няма официални заявки за интерес към процедурата, която се цели в постигането на сделка максимално бързо във времето. Причината е, че "Виктория" трупа загуби, които ядат от капитала й, и с този темп на развитие не е далеч от момента, в който банковият регулатор ще бъде принуден да се намеси.

„Новинар”

Грипът ни връхлита след празниците

Грипна епидемия се очаква да завладее страната до месец. Пикът на вирусните заболявания ще бъде през януари и февруари, съобщиха от здравната инспекция.

Според специалисти това съвсем не означава, че декември ще ни се размине без хрема и кашлица.

Оказва се, че сред виновниците за неразположението ни са и гъстите мъгли, като това важи основно за децата. Медици уточниха, че в условията на мъгла човек поглъща токсични частици.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини