От х:

Днес в x:

Дезертирал руски войник заловен след 12 г. криене в гора

Руската полиция задържа дезертьор, който се е криел в гора в източната част на страната повече от десетилетие, съобщава „Франс прас”.

Войникът дори не е разкрил на семейството си местонахождението, добавиха регионалните власти.

30-годишният мъж, чието име не се разкрива, е постъпил в армията през 2003 година и е бил изпратен на полуостров Камчатка за една година, но е избягал от армията по време на службата си, според полицията.

„Той е живеел в Камчатка през цялото това време, основно се е криел в гората”, отбелязва се в съобщение на вътрешното министерство. Според ведомството той се е прехранвал с временна работа и не се е опитал да се свърже със семейството си.

Издирването на дезертьора, който е родом от руския град Таганрог, Югозападна Русия, Ростовска област, е спряло, след като семейството му погрешно е идентифицирало мъртво тяло няколко месеца след изчезването му.

ТАСС отбелязва, че дори мъртвият мъж е бил погребан от семейството.

Войникът е избягал заради „семейни проблеми”, съобщава руската медия, позовавайки се на регионалните власти.

Избягалият руски войник построил дом със стари строителни материали доПетропавловск Камчатски. Той е работил в частна свинеферма и събирал скрап, за да се прехранва.

Войникът може да получи до 7 години затвор за дезертьорство. През 2003 година наборната служба в Русия беше две години, а оттогава вече е намалена на една година.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини