От х:

Днес в x:

Обществеността в Асеновград обсъжда идейните проекти за благоустрояване на центъра

Благоустрояването на част от централната зона и площад "Акад. Николай Хайтов" ще е тема на обществен форум, който ще се състои във вторник, 10 ноември, в Асеновград.

Избраният изпълнител за проектиране на обекта "Стройинвестконсулт София" ЕООД е разработил и представил за одобрение два варианта на обемно-пространствени решения за обектите, които ще бъдате подложат на широко обществено обсъждане. Според резултатите от него, Общината ще избере един от вариантите, след което изпълнителят ще продължи с проектирането във фаза работен проект. Гражданите ще бъдат включени в процеса чрез провеждане на обществения форум.

Целта на проекта е да се осигури съвременно оформено, благоустроено и обществено значимо площадно пространство, да се предотврати разрушаването на конструкцията на подлеза и той да бъде възстановяван и укрепен, да се приложат иновативни архитектурно-пространствени, композиционни и дизайнерски решения за разчупване на съществуващата градска среда и др.

Подробна информация е поместена на официалната страница на Общината, където могат да бъдат видени и двата идейни проекта.

Форумът ще се проведе в зала 305 на кметството. Началото е в 14 часа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини