От х:

Днес в x:

Новоизбраните управници на Асеновград се заклеха, д-р Светозар Шуманов отново е съветник №1(Снимки)

    Д-р Светозар Шуманов е новият стар председател на ОбС - Асеновград. С 23 гласа "за" той бе преизбран за поста на съветник №1. Изборът му стана с таен вот, но други кандидатури всъщност липсваха. Двама съветника бяха гласували "против", а 7 бюлетини в урната се оказаха недействителни. "От 25 години насам Асеновград не е имал втори мандат кмет, както и втори мандат един след друг председател на Общинския съвет един и същи човек. Благодаря за доверието на хората, които ме изпратиха за шести път тука. Благодаря на съветниците, на тези, които ме подкрепиха, както и на тези, които не са ме подкрепили. Смятам да докажа, че едновременно ще бъда председател на всички, пръв сред равни. Мисля, че през първия мандат показах, че при мен няма лични отношения. Мисля, че доказах, че можем да работим заедно в екип, че сме добър екип с кмета. Убеден съм, че Асеновград ще върви наистина напред", каза в словото си д-р Шуманов.

    Преди това избраният за втори кметски мандат д-р Емил Караиванов, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства се заклеха тържествено пред препълнената зала да се ръководят от интересите на гражданите от община Асеновград и да работят за тяхното благоденствие.

    Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай приветства народните избраници и отслужи тържествен водосвет.

    Както повеляват закон и традиция, първото заседание на новия местен парламент бе открито от представител на Областната управа, в лицето на все още зам.-областния управител д-р Христо Грудев, и бе водено от най-възрастния сред съветниците, в случая от 65-годишния Божидар Малинов. Сред присъстващите на церемонията по полагането на клетва и избор на председател на ОбС бе и Силвия Хубенова.

    "Хубава си, моя горо" бе специалният музикален поздрав-изненада, който 7-годишната Лилия от фолклорно сдружение "Детска песен Надежда Хвойнева" отправи към всички в залата.

    След приключване на сесията кметът Караиванов бе посрещнат пред кабинета си с цветя от общинари, симпатизанти и приятели. Символите на властта и ключът на града му бяха връчени от зам.-кмета инж. Мария Вълканова и секретаря на общината Петър Иванов. Пред присъстващите д-р Караиванов сподели, че кабинетът му винаги ще е отворен за всеки асеновградчанин, който има нужда от подкрепата му. На края всички вдигнаха тост с пожелание за успешен втори мандат.

    К.Нешева

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини