От х:

Днес в x:

Съдът остави под домашен арест младежа, прегазил мъж на Витоша и избягал

Софийският апелативен съд наложи по-леката мярка за неотклонение - домашен арест, на момчето, блъснало 62-годишен мъж на Витоша. Първоинстанционният съд беше наложил мярката задържане под стража.

Няма опасност 18-годишният обвиняем Дани Мохамед Фахт ал Келани да извърши повторно престъпление, тъй като е с чисто съдебно минало, проявява добри характерологични данни, като е видно също, че едновременно учи и работи, смята съдът. Въпреки че Келани вече е направил опит да излезе от страната, съдът прецени, че, при адекватен контрол от страна на компетентните органи, мярката домашен арест ще е достатъчно ефикасна да попречи на обвиняемия да се укрие.

Родителите на младежа имат съществена ръководна роля в укриването на престъплението, прие съдът. Недоброто здравословно състояние на младежа също беше взето предвид, тъй като адвокатът на Келани представи доказателства, че той страда от хепатит.

След произшествието бащата на момчето укрива колата, с която е извършено убийството, а ден след инцидента двамата заминават за Румъния. Задържани са на връщане в страната  на граничния пункт "Дунав мост". Съдът отбеляза, че двамата се връщат в страната, в момента, в който разследващите органи осъществяват контакт с майката на задържания.

Семейството на обвиняемия присъства на заседанието като остана изправено до неговия край. Майката на Келани изглеждаше видимо разтроена от случващото се.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини