От х:

Днес в x:

Явор Нотев за Сидеров: Депутатите нямат по-различни права от гражданите

Не знам защо все се получава така, че когато има полиция около "Атака", стават скандали. Това заяви депутатът от националистическата партия Явор Нотев пред Нова телевизия.

Запитан дали народен представител има право сам да предотвратява престъпление – например чрез „граждански арест”, Нотев призна, че правата на депутата не са по-различни от всеки на тези гражданин. От клипа чувам само, че г-н Сидеров задава въпроси, отговарят му – нищо, което да квалифицирам като хулиганство, извършено с изключителен цинизъм, подчерта депутатът.

Ако бях аз, щях да подам сигнал писмено и нищо нямаше да се случи. Но когато реагира гражданин с характера на Волен, той директно казва – не ми давайте цигари без бандерол, поясни Нотев. Веднага беше зададен въпрос дали Сидеров си е купил лично цигари без бандерол от въпросния клекшоп на „Раковска”. Нотев отговори, че действително Десислав Чуколов е подал сигнал и не отрече историята, че кутията с цигари е дадена на Сидеров от друг гражданин, който е твърдял, че я е купил от клекшопа и че е без бандерол.

Възможно ли е причината за поведението на Волен Сидеров да не е недоспиване, а недопиване? На този въпрос Нотев отговори, че поведението на лидера му му се струва адекватно. Полицаите много добре са се ориентирали в ситуацията и затова не са арестували лидера на „Атака”, излезе от думите на депутата. Той е категоричен, че проверката не е извършена по правилата – МВР да види дали в обекта е имало нелицензирани стоки, като го затвори.

Не бих се притеснил, ако в парламента ни проверяват за наркотици, каза още Явор Нотев, засягайки темата дали Сидеров не е бил под влиянието на наркотици.

Гледната точка на пострадалите

Същевременно още в „Комбина” собственичката на магазина Александрина Симеонова заяви, че е започнала да снима какво прави Волен Сидеров, който е избил телефона на жената и я е ритнал, по думите ѝ. Г-н Чуколов ме удари със шамар – провокира го, че заснех как той не позволява на клиент да си купи стока, добави съпругът ѝ Йордан. Аз разбирам едно – този човек може да затвори всеки бизнес, когато е на кеф, когато не е кеф, категоричен беше собственикът. Как може 40 униформени полицаи да гледат хора, които са се напили, по мое мнение, коментира Йордан Симеонов. Срамувам се, че Сидеров е депутат, заяви Симеонова. Оказа се, че мъжът ѝ е гласувал за „Атака” на предните избори.

Продавачът в магазина пък поясни, че Десислав Чуколов му се е заканвал да го удари. Уплаших се, успокоих се, след като дойде полицията, но като видях, че тя не прави нищо, отново се уплаших, добави момчето.

Припомняме и дума по дума какво прессъобщение разпространиха от „Атака” вчера. Цитатът е дословен. „Партия "Атака" ще съди всички журналисти и техните медиите, които разпространяват лъжи и клевети по адрес на Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов, във връзка със скандала, в който бяха забъркани умишлено малко преди местните избори председателят и заместник-председателят на партията. Партия "Атака" изпрати по-рано официално изявление за случилото се и молим да се придържате към него”.

 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини