От х:

Днес в x:

Методиев: Акцията срещу ромските къщи в Гърмен е срещу ДПС

Акцията срещу незаконните ромски постройки в Гърмен е насочена срещу ДПС и цели спиране на доверието на циганския етнос към партията. Това каза в ефира на bTV депутатът от ДСП Александър Методиев, известен като Бат Сали, коментирайки незаконните постройки и ситуацията в Гърмен.

Според него в последните години циганският етнос е припознал ДПС като партията, която решава проблемите на хората. Припомняме, че в селото в края на юни бяха съборени 4 незаконни къщи в квартала, а в началото на миналата седмица бутнаха още 6. Днес ромите от квартал „Кремиковци" в Гърмен планират нов голям протестпри отбивката за гетото в село Марчево. 

"Тяхно право е да протестират", коментира Методиев в тази връзка.

"Хората от циганския етнос не за зависи от личности като мен или други ромски лидери. Те прогледнаха, видяха светлината в тунела", каза още депутатът от ДПС. 

Незаконните постройки в Самоков вероятно са малко. Има обаче незаконни постройки, каза още той. По думите му чест прави на управниците в града, че се опитват да помогнат на хората и да се узаконят къщите.

Той също така коментира, че децата на ромите в Гърмен са отишли на училище в първия учебен ден на 15 септември. Припомняме, че родителите казаха, че ще няма да пратят малките в първия учебен ден. "Макар да бъдат унижени всички дечица в Гърмен отидоха на училище", каза в тази връзка Методиев.

"Законът трябва да всички", каза депутатът. Той даде пример, че и ДПС са бутали къщи и посочи събореното вилно селище на граничарите. 

"България трябва да приема бежанци", каза Методиев. По думите му Европейскитя съюз да помисли повече, а България не е била подготвена за бежанската криза.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини