От х:

Днес в x:

Четирима морски пехотинци застреляни в щата Тенеси


Четирима морски пехотинци са били убити в четвъртък при стрелба в град Чатануга, щата Тенеси.
Американските власти разследват дали стрелеца, идентифициран като като Мухамад Юсуф Абдулазиз, е бил вдъхновен от "Ислямска държава" или друга подобна групировка, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

На пресконференция ФБР обяви, че засега не са открити факти, които да свързват нападателя с международни терористични организации.

Според медийни информации, 24-годишният Абдулазиз е бил натурализиран американски гражданин, роден в Кувейт. 

Нападателят е бил убит, но властите не дадоха подробности как е станало това. Той се движил с кола, открил огън по два военни обекта в Чатануга вразстояние на няколко минути. Първо стрелял срещу център за набиране на военни, а после - срещу тренировъчен център на военноморските сили и морската пехота. 

При стрелбата са били ранени трима души - морски пехотинец, матрос и полицай. 

Служител на ФБР заяви, че стрелецът е имал "множество оръжия". Часове след стрелбата правоохранителните органи обкръжиха къщата, където се предполага, че е живеел Абдулазиз. Оттам бяха изведени в белезници две жени.

Американските власти засилват сигурността на федерални обекти поради предпазливост след стрелбата в Чатануга, заяви министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън, цитиран от Ройтерс. Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че властите ще действат бързо и обстойно, за да изяснят случая със стрелбата.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини